ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΕΡΓΑ για την ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Kifisos-Oct-2021 6Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανάγκη διεκδίκησης από το Δήμο, έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης. 

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που έζησε η πόλη στις 14/10 όταν με λίγες ώρες βροχόπτωσης:

  • η Κυβέρνηση έκλεισε την εθνική οδό στο ύψος του Κηφισού γιατί αν ξεχείλιζε..."θα θρηνούσαμε πάνω από 300 θύματα" όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε και επίσημα από την Κυβέρνηση!!!!
  • η περιοχή του Ρέντη σε οδούς όπως η Μακρυγιάννη, η Θεσσαλονίκης, η Ρίτσου, οι πολυκατοικίες στη Θηβών ήταν άκρως πλημμυρισμένες και αδιάβατες από πεζούς και οδηγούς

Φαίνεται για την Κυβέρνηση αντιπλημμυρική προστασία είναι απλά ένα SMS για μη μετακίνηση όταν βρέχει - ενώ για το Δήμο αντιπλημμυρική προστασία είναι να μοιράζει σακιά με άμμο για να πλημμυρίσουν σπίτια και βιοτεχνίες στην περιοχή του Ρέντη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της πόλης να διεκδικήσεις τώρα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης. Καμία άλλη αναμονή. Όταν ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες του λαού της πόλης, τότε ο λαός οργανώνει τη δράση του, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.