Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη μη συμμετοχή της στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

 akropolh-22

 

"Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δε θα συμμετέχουν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί επιλέγουν να συμμετέχουν στο  μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα και παράλληλα σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας,  ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, όπου ψηφίζεται σήμερα στο Κοινοβούλιο.

Θεωρούμε ότι είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη. Επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ' αόριστον, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων. Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και των αντιθέσεων που έχουν με τη Ρωσία.

Ήδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση και να απαιτήσουμε:

  • να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις
  • να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα
  • να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία
  • να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα
  • να σταματησει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία. Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, διαλέγουμε να συστρατευτούμε με τους λαούς που δοκιμάζονται σε όλο τον πλανήτη από τους πολέμους.

 

Παρακαλούμε η επιστολή μας αυτή να αναγνωστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να κατατεθεί στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου."

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

Κατηφές Παναγιώτης

Αγγελινιάδης Γιάννης

Ιωαννίδης Κυριάκος

Κόνιαρη Θεοδοσία

Μερτινός Δημήτρης

Ποζατζίδου Πανδώρα