Ο αθλητισμός-εμπόρευμα είναι η μήτρα που γεννά τον χουλιγκανισμο

επεισόδια 1932023 πλ.Κουμπάκη 

 

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 19/3/2023 στην πλ.Κουμπάκη πρέπει να καταδικαστούν από κάθε νέο της πόλης μας, από κάθε αγνό φίλαθλο του Ιωνικού και της Προοδευτικής.

Δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Δυστυχώς δεν είναι "έργο μια πράξης", αλλά μέρος ενός κακοπαιγμένου σήριαλ που έχει το υπόβαθρο του στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, τους "στρατούς " των ομάδων-εταιρειών (ΠΑΕ), τις "ομάδες" που θέλουν να κάνουν κουμάντο στις πόλεις ως ιδιοκτήτες του δημόσιου χώρου.

Λύση δεν είναι η καταστολή. Αστυνομία υπάρχει και "περισσεύει" σε λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, δρα άμεσα, συλλαμβάνει μαθητές - φοιτητές και καταστέλλει κάθε διεκδίκηση για τα δίκαια αιτήματα τους, καταστέλλει κάθε λαϊκή δράση. Ερωτηματικά γεννά γιατί σε ένα, εδώ και ημέρες , πιθανό "ραντεβου" οπαδών, η Αστυνομία ήταν απούσα ακόμα και να συνοδεύσει την οργανωμένη μετάβαση οπαδών, ως είθισται.

Λύση είναι η πρόληψη και η υγιής επαφή των νέων ανθρώπων με τον αθλητισμό.

Λύση είναι η προτεραιότητα της πρόσβασης στους αθλητικούς χώρους της πόλης στη νεολαία. Λύση είναι η ανάπτυξη του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Λύση είναι η ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού.

Λύση είναι ο αθλητισμός που προάγει την άμιλλα, τον αλληλοσεβασμό, που επικροτεί την προσπάθεια, που ενώνει και συμφιλιώνει.

Αυτό τον αθλητισμό θέλουμε, αυτό τον αθλητισμό επιδιώκουμε να υπηρετήσουμε, για αυτό τον αθλητισμό αξίζει να αγωνιστούμε όλοι μας.

Ο αθλητισμός εμπόρευμα είναι η μήτρα του χουλιγκανισμού και είναι γέννημα μιας κοινωνίας που σαπίζει γιατί βλέπει ως κέρδος κάθε ανάγκη του λαού και της νέας γενιάς.