ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΦΟΝ: Το ΌΧΙ που είπε ο Ελληνικός Λαός,κατά της φασιστικής εισβολής το 1940

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΌΧΙ που είπε ο Ελληνικός Λαός,κατά της φασιστικής εισβολής το 1940 και το οποίο μετεξελίχθηκε σε μαζική ηρωική ένοπλη πάλη αντίστασης και απελευθέρωσης με το ΕΑΜ τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ αποτελεί στις μέρες επίθεσης που ζεί και σήμερα ο Λαός μας πηγή έμπνευσης για αγώνες της εργατικής τάξης.

Έχουμε χρέος όλοι μας να μάθουμε στις νέες γεννιές και ειδικά στις μέρες μας που πολιτικά μορφώματα με φασιστικά και ναζιστικά χαρακτηριστικά επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να εγκλωβίσουν τον Λαό,ποιοι ήταν αυτοί που αντιστάθηκαν στον Γερμανό κατακτητή και ποιοι ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί του και έστειλαν στον θάνατο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδες Έλληνες πατριώτες που αντιστάθηκαν!!

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην πόλη μας το ηρωικό Μπλόκο της Κοκκινιάς όπου δεκάδες πατριώτες εκτελέστηκαν στην μάντρα του Μπλόκου και χιλιάδες εστάλησαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο ΟΦΟΝ τονίζει ότι το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο φασισμό, το ναζισμό και τους ντόπιους συνεργάτες του, η ηρωική του αντίσταση, αποδείχνει ότι όταν ο λαός αν εμπιστευτεί τη δύναμή του και οργανωθεί, γίνεται πανίσχυρος.

ΟΦΟΝ

Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Νίκαιας

Κ.Γέμελου 119 & Π.Ράλλη,Νίκαια

Τηλ & Fax: 210.49.08.666

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.ofon.gr

 

Το Δ.Σ. του ΟΦΟΝ