Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κοκκινιάς - 6, 7 & 8 Μάρτη

6-7-8-marti029Το παράρτημα της Κοκκινιάς της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας σας καλεί να πάρετε μέρος στις εκδηλώσεις

για τη Μάχη της Κοκκινιάς 6, 7 και 8 Μάρτη του 1944

Φέτος, με αφορμή και την συμπλήρωση 70 χρόνων από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού στη Μάχη του Στάλινγκραντ το παράρτημα Κοκκινιάς προβάλλει δύο επικές ταινίες του Vladimir Petrov, που γυρίστηκαν στη Σοβιετική Ένωση το 1949 και διατηρούν την αυθεντικότητά τους σε σχέση με τα ιστορικά γεγονότα της εποχής.

την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Μάρτη στις 19:00

«Η Μάχη του Στάλινγκραντ Ι – Ούτε βήμα πίσω» και

«Η Μάχη του Στάλινγκραντ ΙΙ – Η Νίκη»

στα γραφεία του Παραρτήματος, Κύπρου 43 & Ηλιουπόλεως.

 

STALINGRAND I poster

STALINGRAND II poster

Κεντρική εκδήλωση τιμής της Μάχης της Κοκκινιάς θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μάρτη το Περι βολάκι στις 18:00 με χαιρετισμό εκπροσώπου του παραρτήματος Κοκκινιάς και κεντρική ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στα γραφεία του παραρτήματος για την προβολή του δεύτερου μέρους της επικής ταινίας «Η Μάχη του Στάλινγκραντ».

 

 

 

8η Μάρτη

 Τιμάμε τις γυναίκες που περπάτησαν τα «πέτρινα χρόνια» δίχως να σκοντάψουν, που κέρδισαν την αθανασία με το όπλο στο χέρι παλεύοντας στα χαρακώματα του αγώνα για την λευτεριά από τον ντόπιο και ξένο προστάτη, που κέρδισαν την αθανασία στις φυλακές, στις εξορίες και στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

antistash gynaikes 2

Τιμάμε την εργάτρια, που αψηφά τον κίνδυνο της απόλυσης, που σηκώνει γροθιά στο σύστημα, την αγρότισσα του μπλόκου.

Τιμάμε την γυναίκα του μόχθου

Τιμάμε τη γυναίκα αγωνίστρια

antistash gynaikes 1    antistash gynaikes 3