Συγκρότημα Πολυκατοικιών Ρέντη "Μίκης Θεοδωράκης", Φιλοενωτικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Πολυκατοικιών Ρέντη "Η Ενότητα" - Απολογισμός

Αγαπητοί συγκάτοικοι, γείτονες, συνδημότες,

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας σας εύχεται ολόψυχα μια νέα καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία, κάλλη πρόοδο για τα παιδιά, μια δουλεία για όσους είναι άνεργοι και κυρίως δύναμη για αγώνες στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε.

Όπως γνωρίζετε, το Δ.Σ του Συλλόγου μας ολοκληρώνει αυτό το διάστημα τη θητεία του και με αφορμή αυτό σας θυμίζει και σας ενημερώνει για μερικά ζητήματα.

Ήταν πραγματικά αυτά τα δυο χρόνια μια σημαντική και καρποφόρα συνέχεια του Συλλόγου μας που τα τελευταία χρόνια με τις μικρότερες ή μεγαλύτερες κατακτήσεις και επιτυχίες προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής στο χώρο που ζούμε.

Στόχος του Συλλόγου μας αυτό το διάστημα ήταν να βάλει στο επίκεντρο του αγώνα που κάνουμε , τα προβλήματα της λάσπης, των λακκουβών, της σκόνης,του φωτισμού, της καθαριότητας, του παρκαρίσματος και των φρεατίων που ακόμα δεν έχουν καθαριστεί. Το βασικό μας πρόβλημα όμως είναι η δημιουργία πεζοδρόμων-πλατείας-πράσινου, όπως μας έχει υποσχεθεί με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ρέντη από τον Ιούνη του 2000 και από το 2009 έχει αποφασίσει θετικά το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πολλοί αναρωτιούνται τι έχει γίνει και δεν ολοκληρώνεται αυτό το έργο που με το «πρόγραμμα Βιαμύλ» από το 2006 έπρεπε να είχε τελειώσει Επίσης, κανείς μας δεν ξεχνά τις υποσχέσεις Δημάρχου και Νομάρχη μέχρι τότε ,ότι αφού πάρουμε το πρόγραμμα αυτό (αξίας περίπου 5.000.000 ευρώ) θα αναβαθμιστεί ο χώρος που ζούμε και για το λόγο αυτό ζήτησαν σε συγκεντρώσεις τις υπογραφές των εδώ κατοίκων.

Τα χρόνια πέρασαν, οι υποσχέσεις συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια, ακόμα και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Η ουσία είναι ότι το έργο της διαμόρφωσης του χώρου μας ,που είναι το τελευταίο μεγάλο έργο του Ρέντη (κατά τον Δήμαρχο) δεν έχει προχωρήσει στην ολοκλήρωσή του. Είναι απλή ασπιρίνη τα μπαλώματα με άσφαλτο σε μερικά σημεία, που και αυτά έγιναν με την επίμονη και αδιάκοπη προσπάθεια του Συλλόγου μας ,στις συναντήσεις με το Δήμαρχο (όπως στις 8-10-2012) ή του αντιδημάρχους.

Οι λακκούβες και βροχές καθιστούν λίμνη τον χώρο μας και θέλουν ριζική αντιμετώπιση με έργα υποδομής και όχι με μια επάλειψη ασφάλτου που δεν αντέχει πολύ. Επίσης, η σκόνη είναι επικίνδυνη και προκαλεί προβλήματα υγείας σε μικρούς και μεγάλους.

Το πρόβλημα της ολοκλήρωσης του φωτισμού έχει παραμείνει στάσιμο παρά την πίεση που καταβάλαμε μέχρι τώρα, λόγω εμποδίων που υπήρξαν και από συγκεκριμένο κάτοικο του χώρου.

Για τους λόγους αυτούς, συνεχίζοντας μια πορεία αγώνα τα τελευταία χρόνια δεν το βάζουμε κάτω. Με την τελευταία πρωτοβουλία για συγκέντρωση υπογραφών θα δοθεί απάντηση σε όσους ευθύνονται για την μη ολοκλήρωση του έργου.

Απευθυνόμαστε και ζητάμε εξηγήσεις από όλους όσους ευθύνονται για την κατάσταση στο χώρο μας και τις συνέπειες που προκαλεί αυτό στις οικογένειές μας.

Ζητήσαμε στην τελευταία συνάντηση με τον Δήμαρχο (που του θέσαμε γραπτώς και προφορικώς όλα τα προβλήματα του χώρου) να μας απαντήσει για το περίφημο δικαστήριο (που όλο αναβάλλεται) και θα δώσει τη λύση για τη διαμόρφωση του χώρου, όπως έχει υποσχεθεί…

Απάντηση όμως ουσιαστική δεν πήραμε όσο και αν το επιδιώξαμε…

Πολλές φορές έχουμε διεκδικήσει να αλλάξει η κατάσταση στο χώρο μας , που δεν αφορά μόνο τα είκοσι εξαόροφα κτήρια μας, αλλά το κέντρο του Ρέντη…

Πολύμορφες ήταν οι κινητοποιήσεις που κάναμε .Από τις πιο σημαντικές ήταν αυτή στο Δημαρχείο της Νίκαιας που υποχρεώσαμε Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο να μας ακούσει και να γίνει γνωστό το πρόβλημα σε όλο το Δήμο Νίκαιας –Ρέντη (Μάης 2011).

Ύστερα από αυτή την σημαντική κινητοποίηση πετύχαμε να μπει περισσότερος φωτισμός στο χώρο. Επίσης έγινε κάτι που χρόνια επιδιώκαμε, η διάνοιξη του πεζόδρομου Κολοκοτρώνη στο ύψος της Μανδηλαρά και η τοποθέτηση σχαρών στο ύψος του αθλητικού πάρκου που γινόταν λίμνη στις βροχές…

Για την παιδική χαρά δείξαμε ιδιαίτερη επιμονή στη τελευταία συνάντηση με τον Δήμαρχο αλλά και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο από το περασμένο καλοκαίρι, γιατί θέλουμε να είναι ένας χώρος κατάλληλα διαμορφωμένος ,για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά μας εκεί.

Τα παιδιά που νιώθουν και αυτά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, μέσα από τις οικογένειές τους, φροντίσαμε να χαρούν και να περάσουν όσο καλύτερα γινόταν μέσα από την Χριστουγεννιάτικη γιορτή, που τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια ήταν πετυχημένη και πρόσφερε αυτό που ήθελαν μικροί και μεγάλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν δόθηκε πέρα από την αίθουσα και τη μικροφωνική, καμία άλλη βοήθεια ή ενίσχυση ούτε πέρσι ούτε φέτος αν και την ζητήσαμε, σαν Σύλλογος από τη Δημοτική Αρχή. Μόνη πηγή, βοήθειας και ενίσχυσης είναι τα μέλη του Συλλόγου και τα ευχαριστούμε για αυτό. Απλά, όλα τα μέλη πρέπει να το συνειδητοποιήσουν.

Το Δ.Σ. έχει πάρει αρκετές σημαντικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις τελευταία. Μέσα σε αυτές είναι και εκείνες που σχετίζονται με τα οξυμμένα άμεσα προβλήματα επιβίωσης των συγκατοίκων μας , που είναι συνέπεια των μνημονίων που έχουν ψηφιστεί και των φόρων και χαρατσιών που μας έχουν βάρβαρα και άδικα επιβληθεί. Για όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα με ανακοινώσεις έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους των κτιρίων μας .

Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε με ανιδιοτέλεια και με πολλές θυσίες προσωπικές και οικογενειακές τα τελευταία χρόνια. Μέχρι τελευταία, αρχές του 2013 συνεχίσαμε να διεκδικούμε λύσεις για τα προβλήματα του χώρου μας και στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δημαρχείο Νίκαιας με παρέμβασή μας στις 21-1-2013 και στις 24-1-2013 στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ενότητας Ρέντη. Εκεί θέσαμε προφορικά και γραπτά τα αιτήματά μας και ζητήσαμε επίμονα απαντήσεις, παρά την προκλητική και αναληθή συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής ότι μας έχει λύσει τα 9 από τα 10!!!

Ξέρουμε ότι ο δρόμος έχει ακόμα εμπόδια και δυσκολίες .Δεν ξεχνάμε όμως όλοι, ότι πριν λίγα χρόνια, ως το 2009 δεν είχαμε ούτε μια λάμπα φωτισμού στο χώρο.

Δεν είχαμε ούτε τις πλακοστρώσεις που με πολύ αγώνα έγιναν και ομόρφυναν τα κτίριά μας. Δεν είχαμε ούτε ένα «Π»για τα μηχανάκια μας. Δεν είχαμε ούτε ένα καλαθάκι για τα σκουπίδια στο χώρο μας. Δεν είχαμε ούτε μια πινακίδα ορίου ταχύτητας στις εισόδους. Δεν είχαμε ούτε τη διάνοιξη του δρόμου που πρόσφατα πετύχαμε. Επίσης ούτε είχαμε τη σημερινή διαμόρφωση της παιδικής χαράς που έγινε ύστερα από πολλές πιέσεις του Συλλόγου μας.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ…

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2013

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΦΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ