Δυναμική παρέμβαση στα κεντρικά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ από Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων Νίκαιας - Ρέντη - Κορυδαλλού

Δυναμική παρέμβαση στα κεντρικά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ που εξυπηρετούν τους κατοίκους της Νίκαιας, του Κορυδαλλού και του Ρέντη συν τους εκατοντάδες εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι Λαϊκές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ανέργων Νίκαιας και Κορυδαλλού.

Την ίδια ώρα υπολειτουργούν τα υπόλοιπα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ με χαρακτηριστικό αυτό του Σχιστού, το οποίο απλώς ανοίγει ένας γιατρός που στέλνεται από τα κεντρικά ιατρεία.

Όπως καταγγέλλουν γιατροί και ασφαλισμένοι τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ οδηγούνται σε κλείσιμο, μέσω της απαξίωσής τους, αφήνοντας στο έλεος τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους.

 

«Γυμνά» από γιατρούς τα κεντρικά ιατρεία

Τραγικές είναι οι ελλείψεις κυρίως σε ιατρικό προσωπικό ενώ υπολειτουργούν τα μικροβιολογικά εργαστήρια, τα οποία μάλιστα είχαν κλείσει για ένα χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρθηκε αυτή τη στιγμή, με βάση παλαιότερο οργανόγραμμα, λείπουν 26 παθολόγοι, 6 δερματολόγοι, 2 ΩΡΛ, 3 γενικής ιατρικής, 1 διαβητολόγος, 5 θωρακοχειρουργοί, 5 καρδιοχειρουργοί, 2 μικροβιολόγοι, 5 νευρολόγοι, 6 οδοντίατροι, 6 ορθοπεδικοί, 3 ουρολόγοι, 3 οφθαλμίατροι, 4 παιδίατροι, 2 πνευμονολόγοι, 2 ρευματολόγοι, 2 χειρουργοί, 2 ψυχίατροι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν συνταγογραφούνται φάρμακα για ψυχιατρικά νοσήματα λόγω έλλειψης γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας.

 

Μονόδρομος ο αγώνας για ανάπτυξη των ιατρείων

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το Διευθυντή των ιατρείων, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος και αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «έχει ζητήσει γιατρούς αλλά δεν του φέρνουν».

Οι Λαϊκές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ανέργων κάλεσαν γιατρούς και ασφαλισμένους να αγωνιστούν και να απαιτήσουν ανάπτυξη των ιατρείων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών σε υγεία και πρόνοια, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ιατρικού – νοσηλευτικού – διοικητικού, κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Τους κάλεσαν να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις συμβάσεις και το ασφαλιστικό την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα αλλά και την Τετάρτη προχωρούν σε μαζικές εξορμήσεις - πικετοφορίες στις γειτονιές της Νίκαιας, του Κορυδαλλού και του Ρέντη.

 


 

Πηγή: 902.gr