Ανακοίνωση της ΟΓΕ για το μεγάλο πρόβλημα των Παιδικών Σταθμών

oge paidikoi

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα που ο λαός έχει εξαθλιωθεί από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ, που συνεχώς μειώνονται οι μισθοί, που η ανεργία έχει φτάσει στο «κόκκινο», οι νέες μητέρες, τα νέα ζευγάρια που παλεύουν για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους, αντιμετωπίζουν ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό των  ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ!!!!!

            Αυτό το διάστημα γίνονται οι νέες αιτήσεις και όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη από πέρυσι. Παιδικοί σταθμοί έχουν κλείσει ή συρρικνώθηκαν, το προσωπικό δεν φτάνει, οι συμβάσεις πολλών εργαζομένων έχουν λήξει ή λήγουν, όλοι τους είναι απλήρωτοι. Τα κονδύλια ανά παιδί έχουν μειωθεί. Αυτό σημαίνει: υποβαθμισμένο φαγητό, λειψή καθαριότητα, θέρμανση, έλλειψη αναλώσιμων υλικών και βέβαια τροφεία που οι γονείς δεν μπορούν να πληρώσουν. Ήδη πολλοί χρωστάνε ήδη και απειλούνται από τις Δημοτικές αρχές ότι τα παιδιά τους θα «πεταχτούν» έξω.

Επιπλέον το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο, γιατί με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, δε γίνονται εγγραφές προνηπίων στα νηπιαγωγεία, γιατί τα τμήματα θα υπολογιστούν με βάση τα νήπια, λόγω των συγχωνεύσεων και της μείωσης των εκπαιδευτικών!!!

 Η τρικομματική κυβέρνηση, με την πολιτική της, δεν υπολογίζει ούτε τις «τρυφερές ηλικίες», φέρνει στα όρια της απόγνωσης χιλιάδες νέα ζευγάρια.

Οι Δημοτικές αρχές στις συνοικίες του Πειραιά υλοποιούν κατά γράμμα τη βάρβαρη αντεργατική  πολιτική της κυβέρνησης. Πάνω από 3.000 παιδιά έμειναν την περσινή χρονιά εκτός παιδικών σταθμών. Φέτος πόσα;

Βάζουν πλάτη στην ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση και σε αυτή τη δομή πρόνοιας, δέχτηκαν τη μείωση της χρηματοδότησης στους Δήμους, δεν υπολογίζουν τις ανάγκες των νέων ζευγαριών και των παιδιών τους.

Οι γυναίκες των Συλλόγων Γυναικών του Πειραιά, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, ενώνουμε τη φωνή μας με τις νέες γυναίκες που καθημερινά μοχθούν. Οι ανάγκες των παιδιών μας, δεν είναι εμπόρευμα, δεν είναι βαρίδια. Η πολιτική της Ε.Ε., της συγκυβέρνησης, των Δήμαρχων, θα μας βρει απέναντι.

Καλούμε τη λαϊκή οικογένεια σε οργανωμένη δράση, χωρίς καμία αναμονή, να αποτρέψει αυτή την πολιτική που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τις ανάγκες των μικρών παιδιών.

Διεκδικούμε ανυποχώρητα:

 Αποκλειστικά κρατικούς- δημόσιους - δωρεάν - σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα φαγητού.

  • Μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό με τον ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
  • Να μην κλείσει κανένας παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός.
  • Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να μη γίνει καμία απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με 6ωρο, 5ημερο, 30ωρο.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία.