Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας-Ρέντη: Κάλεσμα για ανοικτή συζήτηση με θέμα το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

kalesma asfalistiko A4Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ.

Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΩΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι ανησυχητική για όλους τους ασφαλισμένους, για όλα τα ταμεία. Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικής υποδομής στις μονάδες υγείας και στην περιοχή μας αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και την αξιοπρεπή διαβίωση του λαού.

Την ίδια ώρα δισεκατομμύρια εργοδοτικών εισφορών χαρίζονται, η μαύρη εργασία αυξάνεται, η ανεργία πολλαπλασιάζεται, με την συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να καταργεί δημόσιους φορείς και οργανισμούς, αυξάνοντας τη λίστα των ανέργων, όταν οι μειώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για ασφάλιση και υγεία είναι τεράστιες.

Η σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδίου που συστηματικά και με συνέχεια προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις τις προηγούμενες δεκαετίες.

Οι αντιδραστικές αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση σχεδιάστηκαν και προωθούνται σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πολύ πριν την εκδήλωση της κρίσης. Δεν περιορίζονται μόνο στα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρωζώνης, αλλά σε όλα ανεξάρτητα εάν έχουν ή δεν έχουν μνημόνια.

Στόχος:

  • Η μείωση στο κατώτατο δυνατό επίπεδο της τιμής της εργατικής δύναμης, στη μείωση, όπως λένε, του «μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους».
  • Στη μεταφορά ασφαλιστικών βαρών του κράτους και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στις πλάτες των εργαζομένων.
  • Στη διασφάλιση πεδίου κερδοφόρων επενδύσεων του υπερσυσσωρευμένου κεφαλαίου στο ασφαλιστικό σύστημα, στην ιδιωτική υγεία που συμβαδίζει με τη συρρίκνωση της κρατικής στήριξης των Ταμείων.
  • Στην αξιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων και των εισφορών των ασφαλισμένων για τη χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων, με όρους που εκτινάσσουν τα κέρδη τους, «δανεικά και αγύριστα», όπως λέει ο λαός.

Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα για την κατάσταση αυτή. Λύση μπορεί να δώσει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Δίνουμε τη μάχη για τις συντάξεις, τα φάρμακα, την υγεία, να μην κλείσουν νοσοκομεία σταθμοί του ΙΚΑ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/6/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00μ.μ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΓΕΜΕΛΟΥ 119 κ Π. ΡΑΛΛΗ, τηλ: 210-4908666