Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Συγκέντρωση σωματείων, ΠΑΜΕ, Λαϊκών Επιτροπών και ανέργων

kratiko-nosokomeio-nikaias 1«Δημόσια Υγεία και φάρμακα φτηνά, αυτά ζητάει η εργατιά», ήταν ένα από τα απανωτά συνθήματα που δονούσαν σήμερα από τις 9.30 το πρωί ως τις 12.30 το μεσημέρι το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στη διάρκεια μαζικής και δυναμικής παρέμβασης που έγινε από σωματεία ενταγμένα στη δύναμη του ΠΑΜΕ, τις Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων όλης της περιοχής του Πειραιά.

Με τις ανακοινώσεις, την ντουντούκα, τα συνθήματα, τη συζήτηση με τους εργαζόμενους σε τμήματα του νοσοκομείου οι δυνάμεις των σωματείων και των Επιτροπών απηύθυναν το κάλεσμα της συσπείρωσης και οργάνωσης της πάλης για να αποτραπεί το κλείσιμο νοσοκομείων, μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι περικοπές σε γιατρούς και φάρμακα. Να αποκρουστεί συνολικά η άγρια αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που για τα κέρδη των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται και στον τομέα της Υγείας υποβαθμίζει το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή.

kratiko-nosokomeio-nikaias 2«Δεν υπάρχουν ούτε γάντια. Πρόσφατα μας έφεραν γάντια που χρησιμοποιούν σε κομμωτήρια», ανέφερε μία νοσηλεύτρια της Α' Παθολογικής. Ενώ στην Β' Παθολογική του νοσοκομείου, που έχει βαριά περιστατικά, όπως προέκυψε από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας των φορέων με γιατρούς, σήμερα για 40 κρεβάτια είχε μία νοσηλεύτρια και δύο ειδικευόμενες, όταν σύμφωνα με τον κανονισμό θα έπρεπε για 5 κρεβάτια να υπάρχει μία νοσηλεύτρια. «Δεν αντέχουμε άλλο. Πάω σπίτι και τρέμουν τα πόδια μου», είπε αγανακτισμένη μία εργαζόμενη της Ψυχιατρικής Κλινικής που, σύμφωνα με αυτή, 7 άτομα σύνολο γιατροί και νοσηλευτές προσπαθούν να προσφέρουν νοσηλεία σε 30 ασθενείς. Η ίδια αφού ξεκαθάρισε ότι «θα έρθω αύριο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ», πρόσθεσε: «Αν δεν ξεσηκωθούμε, δεν θα δούμε άσπρη μέρα».

Σήμερα στο νοσοκομείο εργάζονται συνολικά 1.600 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικά κλπ.) και έχει 780 κλίνες, στο ερώτημα αν επαρκεί το προσωπικό, η απάντηση δόθηκε στη διάρκεια της συνάντησης της αντιπροσωπείας των φορέων με στελέχη της διοίκησης του νοσοκομείου. «Για να καλυφθούν στοιχειωδώς, όχι επαρκώς, οι ανάγκες του νοσοκομείου χρειάζεται τώρα, αυτή τη στιγμή να προσληφθούν 200 νοσηλευτές», ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ενώ επισφράγισμα ήταν η φράση: «Το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, που καλείται να καλύψει τις ανάγκες μιας τεράστιας γεωγραφικά περιοχής, με βιομηχανίες και με χιλιάδες εργαζόμενους, έχει όλα και όλα 6 κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας»!

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση που μοιράστηκε:

 

anakoinwsi nosokomeia001

anakoinwsi nosokomeia002