Οργανωμένη απάντηση από τον εργατόκοσμο στα αντιλαϊκά μέτρα

pano2011Εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση. Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., πλουτοκρατίας, τρόικας συνεχίζει το έργο της προηγούμενης μονοκομματικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ζητά απ' το λαό να πληρώσει, για να μπορέσει να βγει το κεφάλαιο με όσο το δυνατό μικρότερες απώλειες απ' την καπιταλιστική κρίση. Τα χαράτσια του τέλους ακινήτων και της «ειδικής εισφοράς», οι τεράστιες αυξήσεις στο φόρο στα είδη πρώτη ανάγκης, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, η διογκούμενη ανεργία, η μείωση μισθών και συντάξεων δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

 

«Μπλόκο» στο χαράτσι της ΔΕΗ έβαλαν τα μέλη των Επιτροπών Ανέργων Νίκαιας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου και Περάματος, μαζί με τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

 

 

Εκείνο που αποτελεί σημαντική εξέλιξη είναι ότι οι Λαϊκές Επιτροπές μετατρέπουν καθημερινά σε αγωνιστικό πείσμα την οργή και την αγανάκτηση που αισθάνονται όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι. Οι Λαϊκές Επιτροπές αναδεικνύουν πως μπορεί να υψωθεί ένα λαϊκό τείχος προστασίας μπροστά από κάθε εργατικό λαϊκό νοικοκυριό, που θα αποτρέπει όποιον τολμά να στερεί από τις λαϊκές οικογένειες βασικά κοινωνικά αγαθά ζωτικής σημασίας. Δείχνει πως η οργή και η αγανάκτηση μπορεί να γίνει οργανωμένος, μαζικός και λαϊκός αγώνας, ο οποίος δε θα έχει μόνο στην πρώτη του προτεραιότητα την προστασία των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, αλλά ταυτόχρονα θα ανοίγει δρόμο για αγώνες που θα στοχεύουν στην ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών λαϊκών αναγκών.