Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη

Η συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης την Τρίτη 26.06.2017

lslogoΜε μεγάλη συμμετοχή και γόνιμη συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27.06.2017 συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο δημαρχείο της Νίκαιας.

Κεντρικό ζήτημα στην συζήτηση ήταν οι κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Έγιναν πολλές παρεμβάσεις και από εργαζόμενους του Δήμου που ανέδειξαν το ζήτημα. Αναφέρθηκε ότι το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε και μαζί με την επιτροπή αγώνα των συμβασιούχων σήκωσαν τις κινητοποιήσεις από τις αρχές του Μάη, ενώ μόλις πριν 10-15 μέρες  αναγκάστηκε η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να μπει στις κινητοποιήσεις, έγινε μάλιστα κριτική στην στάση της –που δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις της- να μην εγγράφουν μέλη στα σωματεία, τους συμβασιούχους. Στην πρωινή κινητοποίηση στο Υπ. Εσωτερικών είχαν συμμετάσχει και δημοτικοί σύμβουλοι της Λ.Σ.

Τέθηκε η ανάγκη ενότητας των εργαζομένων και η μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία και συγκέντρωση της Πέμπτης.

Η εισήγηση και η συζήτηση στάθηκε και στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία του Δήμου και στην αντιλαϊκή πολιτική τόσο της κυβέρνησης όσο και της Δημοτικής Αρχής.

Οι συζητήσεις που προκάλεσε και η αποδοχή των θεμάτων που πρόβαλε η τελευταία εφημερίδα της Λ.Σ. καθώς και η  διάδοση της σε όλη την πόλη απασχόλησαν την συνάντηση.

Θα αναφερθούμε αναλυτικότερα στα ζητήματα που αναδείχθηκαν στην συνάντηση τις επόμενες μέρες.