Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ομόφωνα αθώος και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κρίθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου ο Στέλιος Μπενετάτος, για το πρώην λατομείο του Καραμπίνη,

Εκδικάστηκε εχθές, Τετάρτη 8 Ιουνίου, από το πενταμελές Εφετείο του Πειραιά η έφεση του Στέλιου Μπενετάτου που καταδικάστηκε ως Δήμαρχος Νίκαιας στις 15 Μαρτίου του 2010, σε 30 μήνες φυλακή και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη εκμετάλλευση δασικής έκτασης στο πρώην λατομείο Καραμπίνη.

Ο χώρος του πρώην λατομείου χρησιμοποιείται δεκαετίες τώρα αποκλειστικά για αθλητικές δραστηριότητες.( στο χώρο υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου και κλειστό γήπεδο μπάσκετ).


Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής ήταν-και η ανάγκη παραμένει-να καθαριστεί ο χώρος και να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των νέων αθλητών και παιδιών από βράχια που επικρέμονταν πάνω από τα γήπεδα.

 


Η καταδίκη τότε προστέθηκε στη σειρά και άλλων δικαστικών διαδικασιών της Δημοτικής Αρχής για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, για την ανέγερση του 19ου δημοτικού σχολείου, για την άδεια κυλικείου  σχολείου.

 

 

Θυμίζουμε ότι η πρωτόδικη απόφαση τον Μάρτιο του 2010 πάρθηκε κατά πλειοψηφία με αθωωτική τη ψήφο του προέδρου και αθωωτική την εισήγηση του εισαγγελέα.

Κατά τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία κατέρρευσαν όλες οι κατηγορίες και αποδείχτηκε πως στόχος της αγωνιστικής δημοτικής αρχής ήταν να καθαριστεί ο χώρος και να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των αθλητών από βράχια που κρέμονταν πάνω από τα γήπεδα που βρίσκονται κάτω από το πρώην λατομείο.

Τελικά ο Στέλιος Μπενετάτος κρίθηκε ομόφωνα αθώος και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

 

Εκφράστηκε συμπαράσταση και αλληλεγγύη από τα αθλητικά σωματεία της πόλης, πολλούς φορείς και αθλητικούς παράγοντες που πίστεψαν στο δίκαιο των ενεργειών της αγωνιστικής Δημοτικής Αρχής και στην αθωότητα του Δημάρχου.

 

Στο πλευρό του Στέλιου Μπενετάτου ήταν και χτες δεκάδες κάτοικοι της πόλης, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και η Βέρα Νικολαΐδου βουλευτής του ΚΚΕ και πρώην δήμαρχος Νίκαιας.

Νίκαια - Ρέντης 9/6/2011