Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: Καταδικάστηκε επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση κατοίκων

Σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν την Παρασκευή 18 Νοέμβρη από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Αγγελινιάδης και ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Κορομπίλης κατά την εκδίκαση της έφεσης που είχαν ασκήσει κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης σε εφτά μήνες φυλάκιση με την κατηγορία της φθοράς ξένης περιουσίας. Η μήνυση είχε ασκηθεί από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «Vodafone» επειδή συμμετείχαν το Φλεβάρη του 2004 στην κινητοποίηση κατοίκων της πόλης για απενεργοποίηση κεραίας της «Vodafone» που είχε στηθεί στην οδό Ανωγείων 24.

Οι κεραίες βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από δύο σχολικά συγκροτήματα και στο ίδιο κτίριο λειτουργούσε και φροντιστήριο. Προκειμένου να σταματήσει η λειτουργία των κεραιών είχαν γίνει μεγάλες κινητοποιήσεις από επιτροπές δημοτών και γονιών. Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας είχε εκφράσει ομόφωνα τη συμπαράστασή του στους αγώνες των κατοίκων.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας σε απλή συνέργεια σε φθορά ξένης περιουσίας για τον πρώην δήμαρχο, αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε την απαλλαγή από την κατηγορία των τριών εργαζομένων στο Δήμο που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί επίσης σε εφτά μήνες φυλάκιση. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα.