ΟΓΕ - Παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΓΕ για τους 5 Κουβανούς στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

oge amer presvΠαράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ενάντια στην παράνομη φυλάκιση των Κουβανών πατριωτών που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές των ΗΠΑ εδώ και 15 χρόνια πραγματοποίησε η ΟΓΕ, σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν αποφασιστεί για κάθε 5 του μήνα από την Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών (ΠΔΟΓ) για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών.

Η σύλληψη των 5 Κουβανών στις 12 Σεπτέμβρη 1998 από το FBI και η καταδίκη τους από τα δικαστήρια των ΗΠΑ σηματοδοτούν την προσπάθεια των ΗΠΑ να ποινικοποιήσουν και να τρομοκρατήσουν τους λαούς που αντιστέκονται στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια και υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπειά τους.

Η ΟΓΕ επέδωσε διαμαρτυρία, απευθυνόμενη στον πρέσβη των ΗΠΑ, απαιτώντας την απελευθέρωση και των 5 Κουβανών πατριωτών ΤΩΡΑ και την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, καθώς και την άμεση άρση του εγκληματικού αποκλεισμού της Κούβας από την κυβέρνησή των ΗΠΑ.

Στο πλευρό των 5 Κουβανών ηρώων συνεχίζουν να βρίσκονται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη απαιτώντας να απελευθερωθούν τώρα. Το ζήτημα της απελευθέρωσης των 5 Κουβανών πατριωτών αφορά την πάλη όλων των λαών να καθορίζουν το παρόν και το μέλλον τους οι ίδιοι, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

 

 


 

Πηγή: 902.gr