Νέο έγκλημα πολέμου από το Ισραήλ εν μέσω εκεχειρίας

http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-normal/public/Media/20140801/gaza-28.jpg?itok=rh7ayuajΝέο μακελειό προκάλεσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας λίγη ώρα μετά την έναρξη της προσωρινής εκεχειρίας. 

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε την πόλη Ράφα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλοι.

Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς καθώς οι οβίδες του πυροβολικού ισοπέδωσαν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, ενώ τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή. Οι εικόνες με τους γονείς και τους νοσοκόμους που κρατάνε στα χέρια τους χτυπημένα βρέφη, αποτυπώνει την αγριότητα και την απανθρωπιά της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ.

 Η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός προέβλεπε ότι θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 το πρωί της Παρασκευής και θα έχει διάρκεια 72 ώρες.

Παράλληλα αναμενόταν να μεταβούν στο Κάιρο αντιπροσωπείες Ισραηλινών και Παλαιστινίων για να έχουν χωριστές διαβουλεύσεις. Στην παλαιστινιακή αντιπροσωπεία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν θα συναντηθούν με τη Χαμάς, χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική οργάνωση».  

Πηγή: http://www.902.gr/eidisi/diethni/48637/neo-egklima-polemoy-apo-israil-en-meso-ekeheirias-foto#/0