Οι μάσκες (ξανά)έπεσαν

Οι μάσκες (ξανά)έπεσαν

Τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20/3 δεν έχουν προηγούμενο.  Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση οι δήθεν «ανεξάρτητοι» της πλειοψηφίας της διοίκησης των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη (παράταξη Σ.Ε.Κ.Ε) παρέμβηκαν και απαίτησαν την καταδίκη από μεριάς του δημοτικού συμβουλίου μιας ανακοίνωσης που κυκλοφόρησε το προηγούμενο διάστημα η Λαϊκή Συσπείρωση. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης -που όπως φάνηκε ενόχλησε- ήρθε σαν απάντηση στον ωμό και χυδαίο αντικομουνισμό που χρόνια τώρα έχουν αναλάβει εργολαβία. Αντικομουνισμό που θα ζήλευαν και οι πιο φανατικοί αντικομουνιστές, οι κάθε λογής Πάγκαλοι και Καρατζαφέρηδες και με φρασεολογία και πρακτικές που συνεχίζουν να δανείζονται από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο βρισκόταν αντιπροσωπεία του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Τριάδας για να αιτηθεί μέτρα στήριξης από τον Δήμο για να συνεχίσει την δραστηριότητα του. Προς έκπληξη όλων σε αυτούς επιτέθηκαν με πρωτοφανή λεκτική και σωματική αγριότητα οι ψευτοπαλληκαράδες μάλλον επειδή ανάμεσα τους αναγνώρισαν κάποια μέλη του ΚΚΕ.  

Για ακόμη μια φορά απέδειξαν τον ρόλο τους ως νεροκουβαλητές της αντιλαϊκής πολιτικής και της εφαρμογής της από την παρούσα δημοτική αρχή Ιωακειμίδη (πρώην ΔΗΜΑΡ  και νυν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) , απέδειξαν ότι είναι μαέστροι στον αποπροσανατολισμό και ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων του Δήμου τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να απομονώσουν την πλειοψηφία του σωματείου τους, να σκεφτούν:

Γιατί αναγορεύουν σαν εχθρό το ΚΚΕ και την διοίκηση του Δήμου όταν την πλειοψηφία είχαν οι κομμουνιστές ενώ την ίδια ώρα  δεν βγάζουν άχνα για την διοίκηση Ιωακειμίδη (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική;

Γιατί την δήθεν παλληκαριά τους δεν την εξαντλούν για να πολεμήσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τσακίζει και τη ζωή των εργαζομένων του Δήμου μας και αναλώνονται σε αντικομουνισμό;

Ο ρόλος τους έχει αποκαλυφθεί πλήρως αφού κάνουν τον βαστάζο της νέας Δημοτικής Αρχής Ιωακειμίδη. Γι΄αυτό:

Δεν λένε κουβέντα για την εξάπλωση της εθελοντικής εργασίας (δηλαδή της τζάμπα εργασίας) που έχει γενικεύσει παντού η Δημοτική Αρχή.

Δεν λένε κουβέντα για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ελαστικής απασχόλησης που έχει μπεί σε εφαρμογή στο Δήμο με 500 και πλέον εργαζόμενους χαμηλοαμοιβόμενους και σε ομηρία.

Δεν λένε κουβέντα για την αύξηση των δημοτικών τελών που επέβαλλε η Δημοτική Αρχή και πετσοκόβει ακόμα περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων.

Δε λένε κουβέντα για τις εικόνες υποβάθμισης σε όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης (παιδικοί σταθμοί, παιδικές χαρές κ.ά)

 Παράλληλα κάνουν πως δεν ακούνε τις καταγγελίες εργαζομένων του Δήμου ότι αναγκάζονται να αγοράζουν από την τσέπη τους μέχρι και τα σύνεργα για την καθαριότητα του Δήμου.

Έχουν φτάσει μάλιστα να ζητάνε από τους εργαζόμενους του Δήμου μέχρι και «κεφαλικό φόρο» 25 ευρώ για να διεκδικήσουν ένα αυτονόητο δικαίωμα (αυτό του γάλακτος) μέσω δικηγόρου. 

Αλήθεια ποιος έχει συμφέρον να χτυπά το ΚΚΕ ?

Πέρα από την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ, που στην πόλη μας έχει γραφτεί με ποτάμια αίματος, το ΚΚΕ και στην σύγχρονη ιστορία του έχει αποδείξει ότι βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε χώρο, δημόσιο ή ιδιωτικό. Προασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων ότι εργασιακή σχέση κι αν έχουν, λέγοντας τα πράγματα καθαρά, ξεσκεπάζοντας τους κάθε φορά δήθεν «φίλους» του λαού. Διακηρύσσει ανοιχτά τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα που δεν είναι άλλος από την ανατροπή αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, από την πάλη για την εργατική εξουσία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα λίγη ώρα πριν την επίθεση των ψευτοπαλληκαράδων σε μέλη του ΚΚΕ στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είχαν πραγματοποιήσει μαζικό συλλαλητήριο στην πόλη μας καλώντας σε ξεσηκωμό ενάντια στην νέα επίθεση που προετοιμάζει στο λαϊκό εισόδημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συμφωνία με τους δανειστές.

Αυτό έκανε και θα κάνει το ΚΚΕ. Αυτό έπραξε και από τη θέση της Δημοτικής Αρχής τα προηγούμενα χρόνια όπου συγκρούστηκε ανοιχτά με τις κυβερνήσεις, την περιφέρεια καταγγέλλοντας την υποχρηματοδότηση στους Δήμους, μπαίνοντας μπροστά ενάντια στην εξάπλωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας που αποτελούν ομηρία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Το έκανε πράξη μονιμοποιώντας 300 και πλέον εργαζόμενους στο Δήμο Νίκαιας, όταν η συγκεκριμένη πλειοψηφία και σήμερα και τότε στοχοποιούσε τα στελέχη του ΚΚΕ που βρίσκονταν στη διοίκηση του Δήμου. Με το λαό της Κοκκινιάς πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει για την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων.

Όμως τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να τους γυρίσουν ακόμα πιο μαζικά την πλάτη και να στηρίξουν ταξικές δυνάμεις στο σωματείο τους. Για να αποκτήσει το σωματείο αγωνιστικό – ταξικό προσανατολισμό και να μπαίνει μπροστά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Τέτοιο σωματείο έχουν ανάγκη η εργαζόμενοι και όχι σωματείο - κολαούζο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που στηρίζει και η Δημοτική Αρχή.

Παλεύουμε με το ΚΚΕ για το δίκιο μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ ΤΟΥ

kke-logo