ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΩΣ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ

Ίδια με αυτήν που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, παλαιότερα ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΔΗΜΑΡ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτά τα χρόνια που διοικεί το δήμο από το 2011έως σήμερα αύξησε τα δημοτικά τέλη για τους δημότες εργαζόμενους, άνεργους,συνταξιούχους. Αύξησε τους δημοτικούς φόρους για την χρήση χώρων από επαγγελματίες π.χ. για τραπεζοκαθίσματα κ.α. Αύξησε την συνδρομή σε όλες τις δράσεις του Δήμου σε αθλητισμό, πολιτισμό και είχε στόχο ακόμη περισσότερο να χαρατσώσει, όμως αναγκάστηκε να κάνει πίσω σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω των έντονων αντιδράσεων που σηκώθηκαν- χρονοχρέωση για την χρήση γηπέδων από ενήλικες και νέους, «φόρο ύπνου» για τα παιδιά που κοιμούνται στους παιδικούς σταθμούς-Ταυτόχρονα δεν αύξησε καθόλου τα δημοτικά τέλη στις μεγάλες επιχειρήσεις που εδρεύουν κυρίως στον Ρέντη.

Επέτρεπε στην Alou Fun Park να έχει χρέη πάνω από 600.000€ και σε πολλούς άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο 11/6/2018 αναγκάστηκε να αποσύρει χαριστική απόφαση για χρέη στην εταιρεία Volta fun κάτω από την πίεση των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και την κατακραυγή. Προπορεύεται και από την κυβέρνηση στις κατασχέσεις, απείλησε με κατάσχεση λογαριασμών – με επιστολές που έστειλε από το 2014 – σε όσους χρωστούσαν στο Δήμο μόλις πάνω από 300€. Φανταστείτε τι θα κάνουν αν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί! Συνεχίζει να κρατάει αυξημένα τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς ενώ είχε σοβαρές ελλείψεις στη σίτιση των παιδιών, έλλειψη προσωπικού και καμάρωνε πως έχει πλεόνασμα πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ στο νομικό πρόσωπο.

Τα ίδια έκανε και με τις σχολικές επιτροπές. Παρουσίαζε πλεόνασμα σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ ενώ οι σχολικές καθαρίστριες ήταν για μήνες απλήρωτες επειδή καθυστερούσε η κρατική επιχορήγηση. Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των χαρατσιών τους. Είναι μια δημοτική αρχή που αβαντάρει ανοιχτά τους επιχειρηματίες και δεκάρα δεν δίνει για τους μικρούς, όχι μόνο δεν βάζει πλάτη στα βάσανά τους αλλά τους φορτώνει με τις αποφάσεις της και άλλα βάρη.Από την άλλη πιπιλάει την καραμέλα πως νοικοκύρεψε το δήμο παρά την κρίση. Είμαστε οι τελευταίοι που αμφισβητούμε τη ζημιά που έκαναν κυβερνητικές και ευρωπαϊκές πολιτικές και στους Δήμους. Για να δούμε όμως τι νοικοκύρεψαν: Μεγάλο μέρος των εργαζομένων έφυγε από το δήμο και αντικαθίσταται περιστασιακά άλλοτε με 5μηνες συμβάσεις που χρηματοδοτούσε το ΕΣΠΑ μέσω ΜΚΟ και άλλοτε με 8μηνες συμβάσεις που χρηματοδοτούσε ο ΟΑΕΔ. Εργαζόμενοι χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα. Εργαζόμενοι για ανακύκλωση…. Οι μισθοί των αορίστου χρόνου έχουν κατέβει τουλάχιστον κατά 40% και οι συμβασιούχοι – που δεν τους πληρώνει ο Δήμος – έχουν αποδοχές με 500 ευρώ μεικτά και ορισμένοι ακόμα λιγότερα. Τσιμουδιά δεν βγάζει γι’ αυτά η δημοτική αρχή ούτε κουβέντα για διεκδικήσεις. Ταυτόχρονα υποβαθμίστηκε και απαξιώθηκε ο εξοπλισμός στην καθαριότητα. Κλείσανε διάφορες πολιτιστικές δράσεις και χώροι πολιτισμού δόθηκαν σε ιδιώτες. Απουσιάζουν όχι μόνο μεγάλα έργα αλλά και στοιχειώσεις παρεμβάσεις για τακτικούς καθαρισμούς του δικτύου των ομβρίων, συντήρηση των δικτύων αποχέτευσης και συντήρηση χώρων πρασίνου. Όσο δε, για την αποκατάσταση του χρέους, πάνω από 27 εκατομμύρια ήταν η κρατική επιχορήγηση (δάνεια χωρίς επιστροφή) για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, όπως άλλωστε έγινε σε όλους τους δήμους. Έπρεπε το’’ καράβι’’ της τοπικής διοίκησης να μη βουλιάξει. Έπρεπε στη κρίση η κρατική μηχανή να έχει τα αμορτισέρ της. Να θυμίσουμε ότι η Λ.Σ.-Δημοκρατική Ενότητα τότε- όχι μόνο για τα χρέη που παρέλαβε και τους εκατοντάδες συμβασιούχους –από τις προσλήψεις της προηγούμενης διοίκησης – που κράτησε στη δουλειά και μονιμοποίησε. αλλά και για τις ανάγκες της καθημερινότητας που ποτέ δεν παρέλειψε βρίσκονταν στους δρόμους της διεκδίκησης και για τα άμεσα και για την απόδοση των παρακρατημένων πόρων.