ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ.

Στην τελευταία συζήτηση για τον ισολογισμό του Δήμου η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ερωτήματα σχετικά με τα πάνω από 13 εκατομμύρια που οφείλουν τρίτοι προς τον Δήμο.

Συγκεκριμένα η ερώτηση αφορούσε τα μεγάλα χρέη ,που έχουν εταιρείες ή ιδιώτες, κυρίως από εισφορά γης και όχι μόνο.

Από πότε, δηλαδή η ROLCO-VIANILAE ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ ΣΑΠΩΝΩΝ χρωστάει 1.735.411,41 ευρώ;

"Απορία ψάλτου βη από τον αντιδήμαρχο οικονομικών! Ξανά ερώτηση: Μπορεί να είναι 10 και 12 χρόνια; ....Ξανά σιωπή από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο!

Το ίδιο έγινε για άλλα μεγάλα ποσά 971.240,77 ευρώ και 930.379,79 ευρώ σε ονόματα της οικογενείας Αργυράκη η το ποσό Γκ.Ι.ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κλπ 977.625,19 ευρώ.

(Χρέη πολλών χρόνων --πόσων χρόνων δεν είχε εκείνη την ώρα της συνεδρίασης υπόψη του ο αντιδήμαρχος ούτε ο δήμαρχος φυσικά- Όλα αυτά τα χρέη είναι από τον πρώην Δήμο Ρέντη.)

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκτός από τις ερωτήσεις αυτές και τις μη απαντήσεις!! που δείχνουν την "πολιτική του μαζέματος και νοικοκυρέματος'', του κ. Ιωακειμίδη, έθεσε και τα παρακάτω.

    Πάνω από 19 εκατομμύρια είναι τα έσοδα του Δήμου από δημοτικά τέλη-φόρους προς τους δημότες μας ενώ μόνο17 εκατομμύρια ευρώ είναι τα έσοδα από το κράτος, από τους Κ.Α.Π.

…Θυμόμαστε πως τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν 10 και 20% για τους δημότες μας, ενώ έμειναν "παγωμένα'' για τις μεγάλες εταιρείες στο Ρέντη, JUMBO, LEROY-MERLIN κ.α.

…Το χρέος για τα δάνεια του Δήμου παραμένει στα 37 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτή η διοίκηση εισέπραξε χωρίς άλλη υποχρέωση -όπως έγινε αντίστοιχα και με όλους τους δήμους- πάνω από 27 εκατομμύρια ευρώ για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών ακόμη και των τελευταίων χρόνων.

Είναι σημαντικό, ότι όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας καταψήφισαν τον ισολογισμό.