ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ

Η ΜΗ ΚΗΡΥΞΗ ΩΣ ΕΚΠΤΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ "ALLUFANPARK"

Είναι πολιτική της διοίκησης Ιωακειμίδη η παραχώρηση ιδιοκτησιών του Δήμου για εκμετάλλευση σε ιδιώτες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το ALLUFANPARK, “ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ”, ΣΙΝΕ ΝΙΚΑΙΑ, ΣΙΝΕ ΟΝΕΙΡΟ, ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ!

Αυτές τις μέρες γίνεται η δημοπρασία μετά από δώδεκα χρόνια για τον χώρο 19 στρεμμάτων που είναι εγκατεστημένο το ALLU FAN PARK. Δεν είναι γνωστό αν θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και πόσοι, για την ενοικίαση του χώρου αλλά πρέπει να επισημάνουμε τα παρακάτω.

α. Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας έχει κατέβει στις 200000 ευρώ από 224000 ευρώ που πρέπει να πληρώνονται σήμερα για κάθε χρόνο.

β. Το ALLUFANPARK (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΡΚΑ) ,χρωστά στον δήμο ως τις 10/10/2018, 474.233,16 ευρώ . Αυτό το χρέος ύψους 500.000 ευρώ παρουσιάστηκε από την διοίκηση του Δήμου Νίκαιας –Ρέντη το 2014 (δεν γνωρίζουμε από πότε έχει δημιουργηθεί) .Τότε ο Δήμος έκανε ρύθμιση εκατό δόσεων και σήμερα είναι 474.233,16 ευρώ!! Αμέσως μετά μάλιστα παρουσιάστηκε και χρέος 100.000 ευρώ στην Δημοτική Επιχείρηση!!

Η παράβαση των όρων της διακήρυξης της δημοπρασίας ,δηλαδή το να μην πληρώνεται ο Δήμος στη ώρα του επιβάλει στον Δήμο να θεωρήσει λυμένη την σύμβαση και να κηρύξει έκπτωτο τον μισθωτή από το μίσθιο σύμφωνα με τις διατάξεις.

Προφανώς ο Δήμος έπρεπε να κάνει ρύθμιση για να εισπράξει τα 500.000 ευρώ ,αλλά ταυτόχρονα να κηρύξει έκπτωτο τον επιχειρηματία! Είναι παράβαση καθήκοντος αν αυτό δεν γίνει.

Είναι μεγάλη η ευθύνη της διοίκησης Ιωακειμίδη ,δεν έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται τα χρήματα του Δήμου κάνοντας πλάτες στον κάθε επιχειρηματία.

Ποιά επιτροπή του δήμου θα παρανομήσει και θα δώσει στον συγκεκριμένο επιχειρηματία επιστολή καλής εκτέλεσης; Θα του επιστρέψει την εγγυητική επιστολή, ενώ πρέπει να καταπέσει υπέρ του Δήμου; Αν δεν το πράξουν αυτό, ανοίγουν τον δρόμο όχι μόνο να κατέβει στην δημοπρασία ο εν λόγω επιχειρηματίας, αλλά και με 24.000 ευρώ λιγότερο μίσθωμα το χρόνο.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει την διοίκηση του Δήμου για το σκάνδαλο αυτό και καλεί τον λαό να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου ,του ελεύθερους χώρους και τις υποδομές του!