Η ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ!

Στις 10/12/2018 σε μία εκπομπή στις 11 με 11,30 το πρωί ,στο Ρ/Σ «Στο κόκκινο» ,ο εκφωνητής που δήλωνε και ηθοποιός, ισχυρίστηκε ότι κάποτε έπαιξε στο ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ στην Νίκαια ,και βρήκε ακατάστατες τις αποθήκες του , χαρακτήρισε άκομψο και ακαλαίσθητο το ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ σπεύδοντας να ζητήσει συγνώμη από τον σημερινό δήμαρχο γιατί τάχα, το βρήκε και δεν είναι υπεύθυνος.

Για την αισθητική του εκφωνητή δεν θα ασχοληθούμε. Αφορά τον ίδιο ,αυτούς που τον ακούνε και αυτούς που τον επέλεξαν να του δώσουν μικρόφωνο.

Απλώς πρέπει να τον ενημερώσει κάποιος, ότι το ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ έγινε με τους αγώνες των   δημοτών της πόλης, που κατοχύρωσε τον χώρο, γλυτώνοντας τον από τους καταπατητές, με καταλήψεις, βάρδιες περιφρούρησης για μήνες, κόντρα σε συμφέροντα και εξουσίες, και απλά αποδεικνύει την δύναμη που έχει ο αποφασισμένος λαός. Το έργο θα μπορούσε να είναι καλλίτερο ,ή μικρότερο, ή με διαφορετικά υλικά. Αυτό δεν αλλάζει, το ότι για τους κάτοικους της πόλης είναι ένα στολίδι και έδωσε πολλά στην πόλη και τον πολιτισμό. Είναι φανερή η εγκατάλειψή του τα τελευταία χρόνια. Ο ι τελευταίες παρεμβάσεις έγιναν το 2003 με τα έργα πρόσβασης ,διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου και το2006 με την δημιουργία του πάρκου γλυπτικής ,μετά το διεθνές συμπόσιο γλυπτικής ,που σημερινή διοίκηση το ξήλωσε και παράλληλα πέταξε στο καλάθι των αχρήστων την μελέτη αναβάθμισης,

Όμως πρέπει να καταγγελθεί μια μεγάλη ΑΠΡΕΠΕΙΑ! Ο εν λόγω εκφωνητής σαν απόλυτος κριτής χαρακτήρισε σκουπίδι και καρικατούρα το γλυπτό της εισόδου που είναι αφιερωμένο στον Μάνο Κατράκη αφήνοντας υπονοούμενα συνδιαλλαγής για την ανάθεση στον γλύπτη!

Για την αισθητική του τα είπαμε. Προφανώς δεν ξέρει τον γλύπτη ΜΕΜΟ ΜΑΚΡΗ και θεωρεί τον εαυτό του ικανό να τον κρίνει.

Αλλά το να αφήσει και υπονοούμενα διαπλοκής για τον ΜΕΜΟ ΜΑΚΡΗ πάει πολύ! Το μόνο που θα μπορούσε να πει κανείς είναι να σιωπήσει! Με τον εκφωνητή τίποτα παραπάνω!

Όμως , για τον Ρ/Σ «στο κόκκινο» το λιγότερο που μπορεί να κάνει, είναι να ζητήσει συγνώμη ,από τους Κοκκινιώτες και από όλους τους ακροατές του. Είναι δικαίωμά του να υποστηρίζει τον δήμαρχο της πλήρους απαξίωσης της πόλης. Δεν φταίνε όμως τα γλυπτά και οι δημιουργοί τους .Για την ιστορία το συγκεκριμένο έργο το ΜΕΜΟΥ ,περιήλθε στο δήμο με συμβολικό αντίτιμο!