Πως αντιλαμβάνεται η σημερινή δημοτική αρχή την Ημέρα της Γυναίκας...

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία.

Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Πώς όμως αντιλαμβάνεται την συγκεκριμένη ημέρα η σημερινή δημοτική αρχή; Σας παραθέτουμε την πρόσκλησή τους για την εκδήλωση, καθώς και τις δηλώσεις του κου Ιωακειμίδη από τις ειδήσεις του Star στις 9.3.2014 και τα σχόλια… δικά σας!

Prosklisi Dimou Aroma 2014

 

Ο κ. Ιωακειμίδης λοιπόν, δήλωσε επί λέξει: 

 "Η γιορτή τη γυναίκας είναι ακριβώς γιατί τα δύο φύλλα πρέπει να αγαπηθούν μεταξύ τους και όχι να κοντραρίζονται ες αεί μεταξύ τους. Και νομίζω πως αυτό είναι το αντικείμενο σήμερα, πως πραγματικά σε ισότιμη βάση θα αγαπάει ο ένας τον άλλον..."