Τοπικισμός και οικονομίες κλίμακας

Άλυτες οι αντιφάσεις στον καπιταλισμό, 

εκτός.... αν εκλεγούν κυρ Παντελήδες (του ομώνυμου τραγουδιού) 

 

closedΣημαντικές υπηρεσίες, όπως η πολεοδομία, η διεύθυνση πρασίνου και η κοινωνική υπηρεσία μεταφέρθηκαν σε θέση χωρίς κανένα σχεδιασμό για τους χιλιάδες εξυπηρετούμενους πολίτες και επαγγελματίες, με κακή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση. Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών μειώνονται. Μαγαζιά -γύρω από τις υπηρεσίες της Νίκαιας που έκλεισαν- έκλεισαν κι αυτά.  Είναι το αποτέλεσμα της ταχύτατης και ανελέητης συρρίκνωσης των διαφόρων υπηρεσιών στο όνομα της οικονομίας. Η «αποκέντρωση» που έφερε ο «Καλλικράτης». Πρόκειται για την ίδια πολιτική που οδήγησε στη συγχώνευση των εφοριών σε όλη τη χώρα και στην «ψηφιακή εποχή» που αποκλείει χιλιάδες συμπολίτες μας, που δεν γνωρίζουν από τεχνολογία και δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή, από τη δωρεάν πρόσβαση σε ανάλογες υπηρεσίες (τρέχουν για τον ακατάληπτο κλειδάριθμο…).

Και να τι γράφει για αυτά σε φυλλάδιο του ο συνδυασμός του Ιωακειμίδη «Κίνηση πολιτών Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη» - ένα φυλλάδιο που κατά τα φαινόμενα κυκλοφόρησε αποκλειστικά και μόνο στο Ρέντη και στο οποίο θα επανέλθουμε: 

> Κρατήσαμε στο Ρέντη όλες τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των δημοτών και το ΚΕΠ, ώστε ο πολίτης να μη χρειάζεται να πάει στη Νίκαια για να εξυπηρετηθεί. Ταυτόχρονα, υπηρεσίες του ενιαίου Δήμου όπως η Πολεοδομία, το Πράσινο, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες, στα πλαίσια της αποκέντρωσης, λειτουργούν καθ' ολοκληρία στο Ρέντη. 

closed chainΓιατί κρύβουν την αλήθεια; Πρόκειται για μία πολιτική που οδηγεί σε συρρίκνωση υπηρεσιών, σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και διαθεσιμότητες, σε κλείσιμο μαγαζιών και σε ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών. Τι λέτε πως επιδιώκουν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις με τις τοπικιστικές στρεβλώσεις και τις συντεχνιακές λογικές που προπαγανδίζουν, αν όχι να περάσουν τη λογική της ενσωμάτωσης σαν νίκη;  Αυτό έκαναν πάντα οι δυνάμεις του συστήματος: Νικούσαν για την πάρτη τους, δηλαδή για τα συμφέροντα που υπηρετούν.  

Νικαιώτη και Ρεντιώτη μην τους πιστεύεις. Στο σύστημα τους οι αντιφάσεις που γεννιούνται είναι άλυτες. Στη βίαιη επίθεση που δέχεσαι απάντησε ατσαλώνοντας τη λαϊκή συμμαχία.