Εικόνες από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας – Ρέντη, την Τρίτη 12.05.2015

Η υποκρισία της Δημοτικής Αρχής του κ. Ιωακειμίδη δεν έχει όρια…

Ο σύλλογος καθαριστριών των σχολείων του Πειραιά, έφερε στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, τα σοβαρά εργασιακά τους προβλήματα (διαβάστε εδώ την ανακοίνωσή τους), όπου θέτουν το αίτημα της ανανέωσης των συμβάσεών τους, της μονιμότητας στη δουλειά τους αλλά και την ανάγκη να πληρώνονται στην ώρα τους. Είναι απλήρωτες από τον Φλεβάρη.

Για την έκδοση ψηφίσματος, όλα καλά και όλα ωραία από την Διοίκηση του Δήμου και τον Κύριο Δήμαρχο… Όταν όμως, η πρόεδρος των καθαριστριών, έθεσε το αίτημα, να καλύψει ο Δήμος την πληρωμή, έως ότου «δεήσει» το Υπουργείο να στείλει τα χρήματα, εκεί ο δήμαρχος κ. Ιωακειμίδης εξανέστη! Απάντησε, ότι «δεν γίνονται αυτά, δεν είναι νόμιμα»!!! Απευθυνόμενος στην πρόεδρο, της είπε ότι «θέλετε να δημιουργήσετε εχθρούς» (επειδή ζητούν τα λεφτά τους;;;) και σε ένδειξη της μεγαθυμίας του, σηκώθηκε και έφυγε από την έδρα, διαλύοντας –ουσιαστικά- τη συζήτηση…

Την ίδια ώρα,  ο αντιδήμαρχος κ. Σταματάτος σηκώθηκε όρθιος, να ζητήσει τον λόγο από την πρόεδρο των καθαριστριών, με ιδιαίτερα επιθετικό ύφος.

«Ω καιροί,ω ήθη(Μερικές φορές, οι δυο γραμμές που διαβάζουμε, τα λόγια, που περιγράφουν ένα περιστατικό σαν κι αυτό, είναι πολύ λίγα, πολύ φτωχά…)

Έτσι αντιμετωπίζει η διοίκηση τα προβλήματα δουλειάς και μισθών των εργαζομένων! Μέχρι τα ψηφίσματα, έχει καλώς! Να βάλει όμως πλάτη ο Δήμος και να πληρώσει –κάτι που έχουν κάνει και άλλοι Δήμοι, όπως ενημέρωσε η πρόεδρος των καθαριστριών- εκεί παραβιάζεται η νομιμότητα! Το να είναι απλήρωτες οι εργαζόμενες, που καθαρίζουν τα σχολεία μας, που η υγιεινή των παιδιών μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δουλεία τους, αυτό είναι απλά δεδομένο και βέβαια… νομιμότατο!

Για ότι κάνεις θα πληρώνεις

Αυτά λέει και αυτά κάνει η Διοίκηση του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη. Αυτά εφαρμόζει και ετοιμάζει η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτά αναφέρονται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για τις προσλήψεις γυμναστών για προγράμματα αθλητισμού αλλά και άλλων περιπτώσεων: Η ΔΑΠΑΝΗ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ! (διαβάστε την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών σελ.3, παρ.Δ)

Η διοίκηση του κ. Ιωακειμίδη, πάντα πρόθυμη, υπερθεμάτισε την πρόσληψη 22 γυμναστών, με 8μηνη σύμβαση, στο πρόγραμμα «Άθληση για όλους»(;;), αυτό που όμως εννοούν είναι ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

Αυτό άλλωστε έκανε στα περισσότερα προγράμματα άθλησης, να επιβάλει το κόστος συμμετοχής στους δημότες, από την αρχή της διοίκησής της. Τελευταία είχε φέρει θέμα, για χρονοχρέωση, όσων χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους του Δήμου με 3€ / άτομο την ώρα… Υποχώρησε, προσωρινά τουλάχιστον, μετά την πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χέρι-χέρι, λοιπόν, η δημοτική αρχή και η νέα κυβέρνηση, στην επιβολή και άλλων βαρών στους εργαζόμενους και στους ανέργους. Ο αθλητισμός, μεταξύ άλλων καθημερινών αναγκών μας, είναι πλέον πολυτέλεια!

Αποθεματικά Δήμων: Από το «μολών λαβέ» στο «άμα βρεις, πάρε…»

Μεγάλη κουβέντα –μάλλον θόρυβος- έγινε για τη διάθεση των αποθεματικών των Δήμων, στην κυβέρνηση. Ο κ. Ιωακειμίδης όπως και οι περισσότεροι δήμαρχοι, αφού στην αρχή μίλαγαν για «μολών λαβέ» στο τέλος και κάτω από την ταμπέλα του πατριωτικού καθήκοντος, τάχθηκε ανοιχτά στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στην απόδοσή τους.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ως πολιτικό όργανο έπρεπε να αποφασίσει, ούτε για ενημέρωση δεν έφερε το θέμα. Πως το εξήγησε; Αφού δεν έχουμε αποθεματικά, δεν έχουμε και λόγο να συζητήσουμε για την πολιτική της κυβέρνησης.