ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Επιχείρηση παραπληροφόρησης

Φαίνεται ότι στο Δήμο Νικαίας προετοιμάζεται μεθοδικά η ατμόσφαιρα για την φορολογική επίθεση ενάντια στους Δημότες, τις κατακτήσεις τους και τους εργαζόμενους του Δήμου. Ο νέος Δήμαρχος, αφού στήριξε όλη την προεκλογική του εκστρατεία στα προβλήματα που έφερε στην πόλη ο οικονομικός αποκλεισμός των Δήμων, με την αυθαίρετη παρακράτηση και περικοπή πόρων από την κυβέρνηση, αφού χρησιμοποίησε – συμπεριέλαβε στον συνδυασμό του τους υπεύθυνους για την οικονομική αποτελμάτωση του Δήμου την περίοδο 1994-2002, θεωρεί ότι τώρα είναι έτοιμος να στείλει τον λογαριασμό στους Δημότες.
Στην νέα επιχείρηση παραπληροφόρησης θυμίζουμε ότι:

  •          Οι εργαζόμενοι του Δήμου Νικαίας, πριν αποχωρήσει η διοίκηση της «Δημοκρατικής Ενότητας», είχαν πληρωθεί τους μισθούς, τα δώρα και τις υπερωρίες τους.
    Η διοίκηση της «Δημοκρατικής Ενότητας» («Λαϊκής Συσπείρωσης»), σε πολύ αντίξοες συνθήκες και με προσωπικό κόστος των στελεχών της, δεν επέτρεψε καμιά κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
  •          Ακόμη και την τελευταία στιγμή και παρά την δεδομένη αρνητική κυβερνητική πολιτική, η διοίκηση διεκδίκησε και πήρε έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
  •          Στα Οκτώ χρόνια διοίκησης του Δήμου από την Δημοκρατική Ενότητα δεν αυξήθηκαν ούτε τα δημοτικά τέλη ούτε οποιαδήποτε άλλη παροχή στους Δημότες.
    Παρά τις δυσκολίες πάνω από 300 εργαζόμενοι, πολιτικοί όμηροι των κυβερνήσεων, μονιμοποιήθηκαν εξασφαλίζοντας μόνιμη και σταθερή εργασία.


Αποκαλύπτουμε την λαθροχειρία της νέας διοίκησης του Δήμου σε συνεργασία με την κρατική τηλεόραση. Στις 20 Οκτωβρίου 2010, πριν τις εκλογές, ο ημερήσιος τύπος παρουσίασε τα χρέη των ΟΤΑ από δάνεια. Η σειρά κατάταξης ήταν η παρακάτω (χρέη σε εκατ. Ευρώ):

 

1. Πειραιάς 131
2. Αθήνα 130
3. Θεσσαλονίκη 75
4. Μενίδι 55
5. Μαρούσι 52
6. Ασπρόπυργος 41
7. Ρόδος 41
8.                                                                             Νίκαια                                                                                   40,2


Ο κ. Ιωακειμίδης και το κρατικό κανάλι εμφάνισαν τον Δήμο της Νίκαιας στην 3η θέση, ανεβάζοντας τα χρέη του στα 80 εκατομμύρια €, κάνοντας την εξής λαθροχειρία: Ενώ για τους υπόλοιπους Δήμους έλαβαν υπόψη τους μόνο της δανειακές υποχρεώσεις τους, για τον Δήμο Νικαίας και μόνο για αυτόν στον υπολογισμό του χρέους συμπεριέλαβαν όλες τις υποχρεώσεις. Εκτός από την παραπάνω αριθμητική αλχημεία, όλο το ρεπορτάζ ήταν εστιασμένο στον Δήμο της Νίκαιας.


Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο νυν Δήμαρχος έχει ενημερωθεί με ακρίβεια για τα οικονομικά του Δήμου. Τα στοιχεία είναι στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου και σε κάθε περίπτωση το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου Νικαίας δεν ξεπερνάει τα 60 εκατομμύρια €. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται αμφισβητούμενες υποχρεώσεις από δικαστικά έξοδα, τόκους, υποχρεώσεις προς την κτηματική εταιρεία του Δημοσίου για δημόσια γη, που πιστεύουμε ότι δεν τις έχουμε. Είμαστε σε θέση να αποδείξουμε, και είναι γνωστό άλλωστε, ότι αυτό το χρέος μόνο καινούργιο δεν είναι. Ο Δήμος Νικαίας το «κουβαλάει» από το 2002. Επισημαίνουμε και πάλι ότι η νέα επιχείρηση παραπληροφόρησης και στρεβλής προβολής συσχετίζεται άμεσα με τα χειρότερα που ετοιμάζονται όχι μόνο για την πόλη μας αλλά όλο τον λαό μας.


Καλούμε τον λαό και τους εργαζόμενους της πόλης μας σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

ΝΙΚΑΙΑ  - ΡΕΝΤΗΣ 18/1/2011