ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝ …….

Φαίνεται πως μία από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Ιωακειμίδης είναι να ξεχάσουμε πως από το 1995 ως το 2002, πέρασε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τη Νίκαια και σαν κυβέρνηση και σαν διοίκηση του Δήμου.


Κάνει πως δεν καταλαβαίνει, πώς δημιουργήθηκε το χρέος και ποιών είναι η ευθύνη, επειδή θέλει να βγάλει λάδι την κυβέρνηση και τις πολιτικές των κυβερνήσεων διαδοχικά τόσο στην τοπική διοίκηση όσο και γενικότερα. Βασικά θέλουν να στείλουν το λογαριασμό των χρεών με νέους φόρους και αυξήσεις στους δημότες όπως επιτάσσει ο νόμος «Καλλικράτης» και το πρόγραμμα σταθερότητας.

Και μόνο η δήλωσή του ότι τα ανελαστικά έξοδα του Δήμου της Νίκαιας είναι κάθε χρόνο τουλάχιστον 7 εκατομμύρια ευρώ πάνω από τα έσοδα, δείχνει τον αγώνα που για οκτώ χρόνια έκανε η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης για να διασφαλίσει τη μισθοδοσία και τη μονιμότητα των εργαζομένων, τη λειτουργία της πόλης αλλά και να εξασφαλίσει σημαντικά έργα.

Όλα τα χρέη που παρουσιάζει σήμερα ο Δήμαρχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι κατά βάση η κληρονομιά αυτής της περιόδου. Ας ανατρέξει στο τύπο της εποχής, στις δηλώσεις του τότε υπουργού Εσωτερικών κ.Σκανδαλίδη για το ποιο ήταν το χρέος και η οικονομική κατάσταση του Δήμου Νίκαιας στις αρχές του 2003.

Φτάνει στη πρόκληση ,να μας εγκαλεί γιατί μονιμοποιήσαμε εκατοντάδες εργαζόμενους που βρήκαμε σαν διοίκηση το 2003, με συμβάσεις μίσθωσης έργου, προγραμμάτων ΟΑΕΔ,stage κ.α. αποτέλεσμα της γνωστής πρακτικής της Δημοτικής Αρχής και κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1995-2002.

Το χειρότερο από όλα, ΄΄παραγράφει΄΄ τα χρέη που οι κυβερνήσεις είχαν διαδοχικά προς τους Δήμους- τους παρακρατηθέντες πόρους- που για τη πόλη μας αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι πολιτικά εκτεθειμένος όταν αναγνωρίζει και παρουσιάζει σαν χρέη:Τον καταλογισμό στο Δ. Νίκαιας για το σκάνδαλο των ΔΙΠΛΟΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΩΝ του σεισμού του 1999.Τις απαιτήσεις του Ι.Κ.Α. για την ασφάλιση των συμβάσεων μίσθωσης έργου του 1998-2002, που έχουν ήδη πληρωθεί στο ΤΕΒΕ. Τις αποζημιώσεις γης για την Άρση Βαρών (ως πότε θα την πληρώνουμε άραγε;).Τις απαιτήσεις του κράτους για την πρώην Μηχανική Καλλιέργεια και πολλά άλλα.

Για όλα τα παραπάνω ΄΄κάτι ξέρουν΄΄ αρκετά από τα στελέχη ,που ασκούσαν διοίκηση την περίοδο 1994-2002 και ασκούν και σήμερα με τον κ. Ιωακειμίδη.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ 2003 ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Νίκαια - Ρέντης 28-2-2011