ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συρρίκνωση παιδικών σταθμών στη Νίκαια και αύξηση των τροφείων.

Την κατάργηση τριών παραρτημάτων των Παιδικών Σταθμών (του ΙΒΣΑ, στην οδό Σμύρνης, του σταθμού στην οδό Γέμελου και αυτού στην οδό Ιερολοχιτών) και το «πέταγμα» από αυτούς 250 παιδιών και βρεφών επιχείρησε η Δημοτική αρχή Νίκαιας- Ρέντη του Γ. Ιωακειμίδη κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση του νομικού προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Η δημοτική αρχή έφερε σχετικό θέμα με το οποίο ζητούσε την κατάργηση των Παιδικών σταθμών αλλά υπήρξε άμμεση αντίδραση της λαϊκής συσπείρωσης, της εκπροσώπου των εργαζομένων και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης αναγκάζοντας τη διοίκηση να αναβάλλει τη λήψη απόφασης.

Την προσήλωσή της στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου  η δημοτική αρχή την έχει αποδείξει από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου, αυξάνοντας τα τροφεία για τα βρέφη από 80 ευρώ που ήταν το ανώτερο στα 130 ευρώ και επιβάλλοντας κλιμακωτά αυξήσεις από 20% έως 60% για τα υπόλοιπα παιδιά.

Παράλληλα επέβαλλε ποσόστωση 5% για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών μητέρων με ένσημα. Με αυτό τον τρόπο μια αλλοδαπή εργαζόμενη μητέρα που έχει τις ίδιες προϋποθέσεις με μια Ελληνίδας, δεν μπορεί να αφήνει το παιδί της στον Παιδικό Σταθμό του δήμου.

Επιπλέον εντάσσει το Βρεφονηπιακό Σταθμό στην Ακροπόλεως στο ΕΣΠΑ χτυπώντας τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και αποκλείοντας πολλά από τα παιδιά που ήδη φοιτούσαν.

Στις γυναίκες που σήμερα αναγκάζονται από την εργοδοσία να δουλεύουν χωρίς ένσημα η διοίκηση Ιωακειμίδη δίνει τη χαριστική  βολή υποχρεώνοντας να πληρώνουν 130 ευρώ τροφεία.

Την ίδια στιγμή έκοψε τα δωρεάν θαλάσσια μπάνια για τους κατοίκους που παρείχε η αγωνιστική δημοτική αρχή του Στέλιου Μπενετάτου και επέβαλε χαράτσι 30 ευρώ στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που αναγκάζονται το καλοκαίρι να μένουν στην πόλη.

Την  αντιλαϊκή πολιτική της διοίκησης Ιωακιμείδη έχει. ήδη καταγγείλει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ  και στο  δημοτικό συμβούλιο.

 

Νίκαια - Ρέντης, 12 Ιούλη 2011