ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

 

Δεκέμβρης μήνας και ακόμη δεν έχει μπει πετρέλαιο στα παραρτήματα. Τα περισσότερα  δεν έχουν πάρει φέτος πετρέλαιο και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν κλιματιστικά, όπου αυτά είναι διαθέσιμα, ώστε να μην μένουν τα παιδιά στην παγωνιά. Επιπλέον, στο σταθμό της οδού Σμύρνης (πρώην ΙΒΣΑ) τα βρέφη και μία αίθουσα νηπίων είναι χωρίς θέρμανση μιας και το κλιματιστικό είναι χαλασμένο. Στο παράρτημα της οδού Ατταλείας, όπου δεν υπάρχει πετρέλαιο, τα παιδιά χρησιμοποιούν μόνο μία αίθουσα όπου έχει κλιματιστικό αφού όλο το κτίριο είναι στη παγωνιά. Ανάλογα είναι τα προβλήματα σε όλα τα τμήματα των βρεφικών και παιδικών σταθμών. Η διοίκηση αδιαφορεί και ολιγωρεί και παρά τις διαμαρτυρίες και εκκλήσεις των γονιών δεν έχει δώσει καμία λύση και δεν έχει προβεί και σε καμία απολύτως ενέργεια.

 

Πρόβλημα υπάρχει και στη σίτιση των παιδιών. Τουλάχιστον επί ένα μήνα υπήρχε πρόβλημα με την τροφοδοσία φρούτων, λαχανικών και κρέατος και το πρόγραμμα σίτισης διαμορφωνόταν με ό,τι υπήρχε διαθέσιμο στα ντουλάπια των σταθμών.

 

Για λόγους περιστολής «εξόδων» το παράρτημα της Ατταλείας λειτουργεί σήμερα με 26 παιδιά ενώ θα μπορούσε να εξυπηρετεί πάνω από 50. Το ίδιο ζήτημα υπάρχει στα περισσότερα παραρτήματα.

 

Μάλιστα για να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού η διοίκηση του Δήμου αντί να παλέψει να έρθει στο Δήμο το μόνιμο προσωπικό των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, που η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε διασφαλίσει, έκανε χρήση μίας ειδικής διάταξης και έφερε 9 άτομα σαν διασκεδαστές για να κάνουν τη δουλειά του βρεφονηπιοκόμου με αμοιβή 500 ευρώ το μήνα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.  

 

Η διοίκηση Ιωακειμίδη εφαρμόζει κατά γράμμα το νόμο «Καλλικράτη» με το  διπλασιασμό των τροφείων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και κάνοντας χρήση κάθε αντιδραστικής διάταξης στην οποία έστρωσε δρόμο ο «Καλλικράτης».

 

Όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα για τη Νίκαια όπου η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε διασφαλίσει μία ποιότητα λειτουργίας των παιδικών σταθμών, πολύ καλή διατροφή των παιδιών, επαγγελματικά δικαιώματα και μισθούς των εργαζομένων θεωρώντας ότι οι κοινωνικές υποδομές είναι λαϊκό αγαθό και ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί πιο δυναμικά για τα δικαιώματα μας. 

 

Σήμερα γκρεμίζονται όλες οι κατακτήσεις, και οι πιο στοιχειώδεις για τα παιδιά μας, τα λαϊκά νοικοκυριά χτυπιούνται με τον πιο βίαιο τρόπο από την πολιτική της Κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και τους εκπροσώπους της στην τοπική διοίκηση, που λειτουργεί με γνώμονα την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας και έχει το θράσος να μιλάει για αλληλεγγύη και εθελοντισμό ώστε να βγάλει τη βαρβαρότητα λάδι.   

 

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και καλούμε όλους τους Κοκκινιώτες σε οργανωμένο και αλληλέγγυο ταξικό αγώνα ώστε αυτή να ανατραπεί.

 

Νίκαια – Ρέντης, 16 Δεκέμβρη 2011