ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ: Ενέκριναν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε σχολείο

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ: Ενέκριναν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε σχολείο

Την απόφαση της πλειοψηφίας της Ενωσης Γονέων Νίκαιας - Ρέντη (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ) να εγκρίνει, με πρόφαση την πράσινη ανάπτυξη και την «αξιοποίηση» των ταρατσών των σχολείων, τη λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων στο λύκειο του Αγ. Ι. Ρέντη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη μετατροπή των σχολικών μονάδων σε επιχειρήσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη της Ενωσης Γονέων Νίκαιας - Ρέντη «Σύγχρονη Λαϊκή Παιδεία».

Συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, η δημοτική αρχή της συγκυβέρνησης (ΔΗΜΑΡ/ΝΔ/ΠΑΣΟΚ) πρότεινε και αποφάσισε να αποδίδεται στο σχολείο ποσοστό των εσόδων από την παραγωγή ρεύματος και συγκεκριμένα το 25%. Στην ίδια λογική, κινήθηκε και η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου (Λογοθέτης - Βρεττάκος) μόνο που πρότειναν αντί για ποσοστό να αποδίδονται τα χρήματα για το ρεύμα του σχολείου. Επίσης, και η πλειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Νίκαιας (Κόντρα στο Ρεύμα και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ) είχε την ίδια θέση και ψήφισε την πρόταση της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με την απόφαση αυτή, σημειώνεται στην ανακοίνωση, δίνουν το «κίνητρο» με δεδομένη την υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση, για όλα τα σχολεία. Στο εξής θα πρέπει από το σχολείο να κρατούνται βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου να φροντίζουν για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, τις μετρήσεις παραγόμενου ρεύματος, την διαπραγμάτευση της τιμής της κιλοβατώρας και ό,τι άλλο χρειάζεται για να πηγαίνει καλά η «δουλειά»...

Τέλος, καλούν όλους τους φορείς του σχολείου, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, απορρίπτοντας αυταπάτες ότι κάποιοι σωτήρες θα λύσουν τα προβλήματα, να οργανώσουν καλύτερα τον αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια που ορίζει ο «Καλλικράτης», για αυτονόμηση των σχολείων και πέρασμα της ευθύνης για τη λειτουργία τους από το κράτος σε κάθε σχολική μονάδα.
Τις μεθοδεύσεις αυτές μετατροπής των σχολείων σε επιχειρήσεις κατήγγειλε μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» και υπερασπίσθηκε τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ριζοσπάστης, Τετάρτη 18 Ιούλη 2012