Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Νίκαιας για χαράτσι σε ανασφάλιστο ζευγάρι για το μωρό τους

Αύριο το πρωί παραπέμπεται η τελική απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου

nosokomeio-nikaia-1Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στην είσοδο του Νοσοκομείου της Νίκαιας οι Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας, Άνω Λιοσίων, Μενιδίου και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο. Απαίτησαν να διαγραφεί η οφειλή ανασφάλιστου ζευγαριού που το μωράκι τους χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδα νεογνών. Με ντουντούκες, συνθήματα και ανακοίνωση που μοίραζαν ενημέρωσαν ασφαλισμένους και εργαζόμενους για το περιστατικό. 

Κάτω από το βάρος της αγωνιστικής κινητοποίησης ο διοικητής του νοσοκομείου μετέβη στο προαύλιο του νοσοκομείου όπου δεσμεύτηκε ότι αύριο το πρωί (Τετάρτη) στις 10.30 που είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου θα εισηγηθεί τη διαγραφή της οφειλής, ωστόσο -όπως είπε- την τελική απόφαση θα τη λάβει το ΔΣ. Επίσης ότι θα επιτραπεί κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ΔΣ σε αντιπροσωπεία των Λαϊκών Επιτροπών και της Επιτροπής Εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας να κάνουν παρέμβαση με τα αιτήματά τους. Από την πλευρά τους οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ότι θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την οριστική διαγραφής της οφειλής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε δελτίο Τύπου: «Στις 12 Ιουλίου γεννήθηκε πρόωρα ένα παιδάκι από ανασφάλιστους γονείς. Το βρέφος χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδα νεογνών για 76 ημέρες. Σήμερα το νοσοκομείο της Νίκαιας ζητάει από τους γονείς κάμποσες χιλιάδες ευρώ, η απαίτηση να διαγραφεί η οφειλή του ανασφάλιστου ζευγαριού είναι υπόθεση όλων!

Δεν γίνεται να δεχόμαστε κάποια παιδιά να γεννιούνται και επειδή οι γονείς τους είναι εργάτες άνεργοι -  ανασφάλιστοι να πρέπει να αφεθούν να πεθάνουν. Ετοιμάζουν χειρότερα κυβέρνηση, ΕΕ κατ' απαίτηση του κεφαλαίου. Με οργάνωση, αγώνα, αλληλεγγύη μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Θέλουν να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία, να συρρικνώσουν και να υποβαθμίσουν τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, κλείνοντας νοσοκομεία, νοσοκομειακά τμήματα και ιατρεία του ΕΟΠΥΥ για να στηρίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και να ανοίξει ο χώρος της Υγείας ακόμα περισσότερο στην επιχειρηματική δράση. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, μια άγρια, βάρβαρη, ταξική πολιτική.

Στη λογική αν δεν έχεις να πληρώσεις, αντιμετωπίζεις πείνα, εξαθλίωση, αρρώστια και θάνατος. Αυτή η πολιτική, αυτή η επίθεση δεν αντιμετωπίζεται ούτε με κλάψες, ούτε με κατάρες, αλλά ούτε και με σωτήρες δεξιούς και αριστερούς που μπορεί να αφορίζουν τα μνημόνια, αλλά να δίνουν όρκους πίστης στην επιχειρηματικότητα, στην ΕΕ, τα μονοπώλια, ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού.

Μετατρέπουμε την απόγνωση, την οργή σε συνειδητή, πεισματική απόφαση για σύγκρουση με όλα αυτά που μας οδηγούν στο Μεσαίωνα. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς δύναμης παντού, αφήνοντας στο χθες τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ορκίζονται στην επιχειρηματικότητα. Δυναμώνουμε τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ στους τόπους δουλειάς, στα συνδικάτα, την κοινωνική συμμαχία, τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας Υγεία και Πρόνοια για το λαό μας, για τα παιδιά μας».

 


 

Πηγή: 902.gr