ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σχετικά με τους γυμναστές που εργάζονται στον αθλητικό οργανισμό του Δήμου Νίκαιας (Α.Ο.Δ.Ν)

 Για την ιστορία

 Οι γυμναστές στους οποίους αναφέρεται το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή εργάζονταν στον Α.Ο.Δ.Ν. μέσω της ΑΝΔΗΠ -(διαδημοτική επιχείρηση που έκλεισε) - επί σειρά ετών χωρίς σύμβαση, ανασφάλιστοι και χωρίς δικαιώματα εργασιακά. Πρώτο μας μέλημα, με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως διοίκηση το 2003, ήταν η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων αυτών των εργαζομένων στο μέγιστο, σύμφωνα με τις δυνατότητες που είχαμε.   

  

 Έτσι από το 2004 μέχρι και τις 31-12-2010 οι γυμναστές εργάζονταν με σύμβαση, με ένσημα, ασφάλιση και με όλες τις παροχές ( Δ.Χ.- Δ. Π. – Αποζημιώσεις κ.λπ. ). Η συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Κορυδαλλού ήταν τυπική για να καλύπτονται με τα προαναφερθέντα οι εργαζόμενοι γυμναστές. Άλλη δυνατότητα πρόσληψης   δεν υπήρχε αφού η Α.Ν.Δ.Η.Π.- διαδημοτική επιχείρηση όλων των δήμων του Πειραιά- έκλεισε και η Νίκαια δεν είχε αντίστοιχη τέτοια επιχείρηση.

Εξ' ολοκλήρου τη δαπάνη της μισθοδοσίας τους την κάλυπτε ο Δήμος και μοναδική υποχρέωση της Δημοτικής Επιχείρησης Κορυδαλλού ήταν να παίρνει τα χρήματα από το Δήμο και να τα αποδίδει στους γυμναστές.

 

Η απάντηση στη συκοφαντία

Ως απερχόμενη διοίκηση σαφώς και δεν αφήσαμε ακάλυπτους τους γυμναστές. Αυτό το γνωρίζει και ο κύριος Ιωακειμίδης και οι δημότες που συμμετείχαν στα προγράμματα. Ήταν σε όλους γνωστό ότι η σύμβαση των γυμναστών θα έληγε στις 31-12-2010 όπως συνέβαινε κάθε χρόνο.

Χρέος της νυν διοίκησης, όπως ήταν επί σειρά ετών δικό μας, είναι να προβεί στην ανανέωση της σύμβασης. Για εμάς ήταν αυτονόητο, γνωρίζοντας ότι ο Δήμος Ρέντη έχει Δημοτική Επιχείρηση, ότι θα συνέχιζαν οι γυμναστές πλέον μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης του Ρέντη. Παράλογο θα ήταν να είχαμε εκχωρήσει το αυτονόητο στη Δημοτική Επιχείρηση Κορυδαλλού.

Την αδυναμία του να χειριστεί άμεσα το ζήτημα ο νυν δήμαρχος, αν και είχε ενημερωθεί εγκαίρως ( μετά τις εκλογές ) και από εμάς και από τους γυμναστές για το θέμα, είναι απαράδεκτο να τις αποδίδει στην απερχόμενη διοίκηση.

Είναι γνωστό τι δρομολογείται στη Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον «Καλλικράτη». Στηρίξαμε και με λόγια και με πράξεις όπως το κάναμε και ως δημοτική αρχή τις αυτονόητες πιέσεις  που άσκησαν στη σημερινή διοίκηση οι γυμναστές, η Ένωση, οι Σύλλογοι Γονέων και οι δημότες και δεν θα διστάζαμε να πάμε και παραπέρα, αν αυτό απαιτούνταν, (όπως κάναμε όταν ήμασταν Δημοτική Αρχή )για όλους τους εργαζόμενους και για όλες τις παροχές που δικαιούται η πόλη.

 

                                                                                              ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣ  5/2/2011