Συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις γονέων και εκπαιδευτικών

Πληθαίνουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις.

Το πρωί της Τρίτης 03.06 στη Νίκαια, μαζική ήταν η παρέμβαση που πραγματοποίησαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, οι Ενώσεις Γονέων του 9ου, 10ου, 19ου και 22ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας και οι Ενώσεις Γονέων από τον Κορυδαλλό, το Πέραμα, το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, με συγκέντρωση έξω από τα σχολεία. Στις 6.30 μ.μ., το απόγευμα διοργανώθηκε συγκέντρωση μαζί με τα παιδιά έξω από τα σχολεία και πορεία προς την πλ. Δαβάκη, εξόρμηση ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής, ενώ στις 8.30 μ.μ. έγινε εκδήλωση στο χώρο του σχολείου. 

 

Την Πέμπτη 5 Ιούνη, στις 8 το πρωί έγινε συγκέντρωση έξω από τα σχολεία και στις 6 το απόγευμα κοινή γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων των δύο σχολείων, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Ενώ το απόγευμα διοργανώθηκε συγκέντρωση μαζί με τα παιδιά έξω από τα σχολεία και πορεία προς την πλ. Κουμπάκη, όπου έγινε εκδήλωση για τους γονείς και τα παιδιά με ζωντανή μουσική.

sygxonefseis  

sygxonefseis

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Ρέντη, εξέδωσε δελτίου τύπου / καταγγελία για την αντιμετώπιση του προϊστάμενου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και καλεί σε νέες κινητοποιήσεις, την Τετάρτη 11 Ιούνη, 18:00 στη Βουλή και την Πέμπτη 12 Ιούνη στις 11 το πρωί, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το δελτίο τύπου της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Ρέντη:

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΝΙΚΑΙΑΣ - Α.Ι.ΡΕΝΤΗ

Μαγνησίας 50 ΝΙΚΑΙΑ τηλ 210 4924552 e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δελτίο τύπου

 «Για τις απειλές του προϊστάμενου εκπαίδευσης προς τους αγωνιζόμενους γονείς»

Καταγγέλλουμε την θρασύτατη και προκλητική προφορική απειλή του προϊστάμενου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Οικονόμου προς τους Συλλόγους Γονέων του 10ου και 22ου Δημοτικών Σχολείων Νίκαιας ότι θα καλέσει τον εισαγγελέα γιατί, δήθεν, κλείνουν τα σχολεία και εμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία…

Αυτοί που κλείνουν τα σχολεία είναι η κυβερνητική πολιτική, η Ευρωπαϊκή Ένωση, και οι υπάλληλοί τους που ασκούν και εφαρμόζουν αυτή την αντιδραστική πολιτική.

Οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι,

συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά!

·         Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού την Τετάρτη 11 Ιουνίου στη Βουλή ώρα 6.30.

 ·         Την Πέμπτη το πρωί (ώρα:11.00) στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Τσόχα 15-17, Αθήνα).

Συμμετέχουμε όλα τα σχολεία και όχι μόνο αυτά που βρίσκονται υπό συγχώνευση γιατί σήμερα είναι αυτά, αύριο θα είναι τα άλλα σχολεία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

- Να μην γίνει καμία συγχώνευση σχολείου.

- Να ολοκληρωθεί άμεσα και να μην αποχαρακτηριστεί το 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.

- Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

- Τα τμήματα να καθορίζονται με βάση τον αριθμό 15 ανά δάσκαλο για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (Α και Β) και 20 ανά δάσκαλο για τις μεγαλύτερες.

Είμαστε αποφασισμένοι και θα το πάμε μέχρι τέλους!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

6 Ιούνη 2014