Για τις παιδικές χαρές στη Νίκαια

Για τις παιδικές χαρές στη Νίκαια

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να γίνουν οι εκλογές και για «δωράκι» η δημοτική αρχή του κ. Ιωακειμίδη φύλαξε για τους δημότες της Νίκαιας το κλείσιμο 5 παιδικών χαρών.

Άρον-άρον ξήλωσε:

πρώτη,  την πέτρινη στη Νεάπολη,

 δεύτερη, στην Αλκαμένους και Μουσών,

  τρίτη στην 28η Οκτωβρίου και Θεσσαλίας,

  τέταρτη στην Παύλου Μελά και Μπελογιάννη,

 πέμπτη στη Συμμάχων και έπεται και συνέχεια…

Προφασιζόμενοι το νόμο του 2010, που βάζει προϋποθέσεις για τη λειτουργία των παιδικών χαρών, που εξέπνευσε τώρα, ξηλώνει τις παιδικές χαρές αντί να τις επισκευάσει! Αλήθεια, γιατί δεν επισκεύασε τις παιδικές χαρές όλα αυτά τα χρόνια η δημοτική αρχή;  «Πονάει χέρι, κόψει χέρι», όπως λέει και ο λαός; Καμία ενημέρωση στο μαζικό κίνημα. Η δημοτική αρχή έχει στείλει περίπατο και τις συνελεύσεις στις γειτονιές και τη δημόσια διαβούλευση. 

 

 Λίγο νοιάζει τη δημοτική αρχή που θα πάνε οι δημότες τα παιδιά τους. Και ενώ η κρίση σφίγγει όλο και περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των νέων ζευγαριών, οι παιδικές χαρές είναι οι βασικές ανάσες ζωής στις γειτονιές μας. Οι μόνοι χώροι που μπορούν να παίξουν τα παιδιά μας χωρίς το «βραχιολάκι» των 17 ευρώ του AlluFunPark και των άλλων ιδιωτικών παιδότοπων. Για ποια κοινωνική πολιτική μιλάει η δημοτική αρχή, όταν κλείνει παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς (Ιερολοχιτών, Γέμελου) και ό,τι άλλο έχει κατά τους ίδιους «κόστος»; 

 

Νερό στο μύλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του καπιταλιστικού κράτους ρίχνει η δημοτική αρχή του κ. Ιωακειμίδη.  Μετά τη ρύθμιση των χρεών του AlluFunPark, 500.000 ευρώ σε 100 δόσεις, από πότε άραγε τα χρέη των ενοικιαστών ρυθμίζονται και δεν κηρύσσονται έκπτωτοι; Που είναι η διαφάνεια, πως προστατεύεται το δημόσιο χρήμα, πόσα χρόνια ανέχεται το χρέος του Allou ενώ των δημοτών για 300 ευρώ το στέλνει στην εφορία ή προχωρά σε κατασχέσεις στις καταθέσεις τους; Και για να μην ξεχνιόμαστε, η Δημοτική Αρχή του κ. Ιωακειμίδη μέχρι που διαφήμιζε προεκλογικά νέες παιδικές χαρές και σταθμούς που έφτιαξε και κονδύλια που έχει διασφαλίσει για το μέλλον! σκοπίμως αποκρύπτοντας πόσα έχει ήδη χαρίσει και ότι ήταν ο Δήμος με την πρώην Δημοκρατική Ενότητα, νυν Λαϊκή Συσπείρωση στο τιμόνι που δημοπράτησε και ξεκίνησε τα έργα στην παιδική χαρά «Ειρήνη» στον Πλάτωνα (την μεγαλύτερη της Νίκαιας) με πολύ καλή μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, που δημοπράτησε και έκανε τα έργα κατεδάφισης του πρώην κινηματογράφου «Βικτώρια» και ξεκίνησε τα έργα διαμόρφωσης της πλατείας και εγκατάστασης της νέας παιδικής χαράς  «Βικτώρια» και πάλι με πολύ καλή μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, που δημοπράτησε το έργο ανάπλασης της Πλ. Δαβάκη, στο οποίο εντάσσεται και η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στο νότιο τμήμα της πλατείας, για την οποία δεν έπρεπε να πληρώσει δεκάρα τσακιστή ο Δήμος και όπου πρέπει, επιπλέον, να γίνει η εφελκυωμένη τέντα που ρητά προβλέπεται στη μελέτη. Περιμένουμε δε να δούμε τι θα γίνει και με την παιδική χαρά στον Αη Γιώργη και την ανάπλαση του παρκοπεζόδρομου της Π. Τσαλδάρη (που εντάσσεται στην προγραμματική συμφωνία του 2008 μεταξύ Δήμου και Νομαρχίας), που έσπευσε ο Δήμος με τη δημοτική αρχή του κ. Ιωακειμίδη να "ξεπουλήσει" (δηλαδή να μην διεκδικήσει) για να κάνει τι ακριβώς, οικονομία στη Νομαρχία;! Συγχαρητήρια είχαν δοθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του πρώην Δήμου για την μελέτη διαμόρφωσης του παρκοπεζόδρομου (όπου περιλαμβάνεται και η ανανέωση της παιδικής χαράς του Αη Γιώργη), αφού για ανάλογα έργα δεν υπάρχουν καν προδιαγραφές του υπουργείου. Και να κλείσουμε θυμίζοντας τη μελέτη ανάπλασης του πάρκου γλυπτικής στον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου θεάτρου, με το όμορφο αναψυκτήριο και την παιδική χαρά, που η δημοτική αρχή του κ. Ιωακείμιδη έχει βάλει στο αρχείο επειδή… «έτσι θέλει». Αυτά έκαναν μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας και είναι αυτοί οι ίδιοι εργαζόμενοι που έδιναν το παρόν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για όσα οφείλονται στο λαό της πόλης και στους ίδιους σαν εργαζόμενους.

 

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά τις προδιαγραφές και αυτό το έχουν αποδείξει με πράξεις. Η δημοτική αρχή οχυρώνεται πίσω από ψεύτικες δικαιολογίες, για να παραπλανήσει, για να κρύψει πως στηρίζει την εφαρμοζόμενη πολιτική, πως κάνει πλάτη και της κάνουν πλάτη, εις βάρος των δικαιωμάτων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.  

 

Επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους, πως και πρακτικά και θεωρητικά, μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε!

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της Νίκαιας και Αγ. Ι. Ρέντη, το μαζικό κίνημα, τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση για να μπει εμπόδιο στα σχέδια της δημοτικής αρχής που υλοποιεί αμάσητη (ό,τι της δίνουν το καταπίνει)  την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και  την παραπέρα συρρίκνωση της κοινωνικής πολιτικής.

 

ΚΑΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ:

Ελεύθερους χώρους για εμάς και τα παιδιά μας

 ‘Άμεση μείωση & κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

 Μείωση των δημοτικών τελών

 Κανένα παιδί να μην πληρώνει για αθλητικά προγράμματα