ΣΤΡΙΒΕΙΝ … ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΑΣΕΩΝ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι σύμβουλοι της Λ.Σ έφεραν στα θέματα πριν την ημερησία διάταξη, τα μεγάλα προβλήματα στην Υγεία. Παρουσίασαν την ανακοίνωση των λαϊκών επιτροπών όλων των δήμων του Πειραιά –ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ- και πρότειναν στο Δ.Σ να καλέσει τους δημότες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 28 Μάη στην  πλατεία Δαβάκη στην πόλη μας.

Τοποθετήθηκε ο δήμαρχος κ.Ιωακειμίδης, είπε ότι συμφωνεί, απευθύνθηκε στο Δ.Σ δεν εκφράστηκαν άλλες απόψεις και εκεί έκλεισε η συζήτηση.

Την μεθεπομένη, με ένα mail μας ενημέρωσε η δημοτική παράταξη ‘κόντρα στο ρεύμα’ που είχε την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ,ότι δεν έγινε συζήτηση στο Δ.Σ για το θέμα και δεν μπορεί να στηρίξει την κινητοποίηση.  

Θα είχε ενδιαφέρον, να μας παρουσίαζαν ποιες είναι οι διαφωνίες τους με την επισήμανση των σοβαρών προβλημάτων στα νοσοκομεία της περιοχής μας και αυτών που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος,  ο άνεργος, ο συνταξιούχος όταν κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του.

Άλλωστε πριν μόλις  1 μήνα, με δεδομένες τις κινητοποιήσεις των γιατρών του  Κρατικού νοσοκομείου, πάλι με εισήγηση της Λ.Σ με την ίδια διαδικασία  στο Δ.Σ υπήρξε ομοφωνία στήριξης των διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων.

Τι αλλάζει τώρα; Δεν πρέπει να στεναχωρούμε την κυβέρνηση;

Ας είναι, μπορεί κανείς να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Με αφορμή, αυτήν την στάση του ‘κόντρα στο ρεύμα’ υπαναχώρησε και η διοίκηση του Δήμου και δεν στηρίζει την κινητοποίηση. Τα σχόλια περιττεύουν!!!