Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας–Ρέντη: Έθεσε σοβαρά ζητήματα στο ΔΣ (25.06.2019) - ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΓΗΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 25.06.2019 η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα εξής σημαντικά ζητήματα:

 

Ζ/ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΓΗΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Σύμφωνα με το 26ο και 27ο θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρχε αίτημα από τον Ολυμπιακό για κατασκευή με δικά του χρήματα γηπέδου χάντμπολ πίσω από το Δημοτικό Γυμναστήριο Μ. Μερκούρη το οποίο ήδη του έχει δοθεί κατά αποκλειστικότητα και από τον Αστέρα Νικαίας για κατασκευή γηπέδου στο πάρκινγκ του 1ου Κλειστού Γυμναστηρίου Νίκαιας (Σελεπίτσαρι).

Και οι 2 ομάδες ζητούν να κατασκευάσουν γήπεδα «ελαφριάς κατασκευής» (τύπου μπαλόνι). Μάλιστα έχουμε ενημερωθεί ότι για το κλειστό γήπεδο χάντμπολ που θέλει να κατασκευάσει ο Ολυμπιακός, η Παγκόσμια Ομοσπονδία προσφέρει το δάπεδο (ταραφλεξ) και τον ηλεκτρονικό πίνακα και η Ελληνική Ομοσπονδία τα χρήματα για την κατασκευή αποδυτηρίων για να διευκολυνθεί η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων που θα γίνει το 2021 στην Ελλάδα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των ομάδων, αλλά και των νέων παιδιών για άθληση, όπως πχ το έργο του Αστέρα Νίκαιας και την σημαντική προσπάθεια που κάνει για την ανάπτυξη του βόλεϊ στην πόλη μας, την ανάγκη και για χωροταξική ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών στην πόλη, αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ψήφισε ΠΑΡΩΝ και με ενιαία κριτήρια και στα 2 αυτά θέματα.

Το ΠΑΡΩΝ της ψήφου έχει να κάνει με το ότι παραχωρείται δημόσιος δημοτικός χώρος για κατασκευή γηπέδων από τις ίδιες τις ομάδες και τα γήπεδα δε θα ανήκουν στο Δήμο. Μάλιστα η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε οι συγκεκριμένες μελέτες να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και να χρηματοδοτηθούν από το Κράτος ώστε και τα γήπεδα να ανήκουν στο Δήμο και όλες οι ομάδες της πόλης να μπορούν να κάνουν χρήση.

 

Το μόνο που απάντησε η Δημοτική Αρχή, με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Αθλητισμού να είναι copy/paste της πρότασης του Ολυμπιακού, ήταν ότι τα γήπεδα να γίνουν για 5 χρόνια μόνο σε δημοτικό χώρο!!!! Δηλαδή καμιά διεκδικητική λογική για νέα γήπεδα και ανάγκες αθλητισμού alacart.