Δεκτή η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο να σταλεί επιστολή στον ΥΠΕΣ για πλήρη κάλυψη των αναγκών σε καθαριότητα όλων των σχολείων της πόλης

lslogoΜετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη αποφάσισε να σταλεί επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών για να καλυφθούν πλήρως όλες οι ανάγκες των σχολείων της πόλης σε καθαριότητα.

Η Κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία μετακυλώντας το κόστος μέσω των Δήμων, στην τσέπη των γονιών.

Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πήρε η Κυβέρνηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και κυρίως στην μείωση των μαθητών ανά Τμήμα. Με δύο μάσκες και ένα παγουρίνο η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται. Παραμένουν τα τεράστια προβλήματα με την καθαριότητα των σχολείων, με τις κτιριακές υποδομές, με τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών, με τα μέσα ατομικής προστασίας στα σχολεία (αντισηπτικά, μάσκες, θερμόμετρα, υλικά καθαρισμού, κ.α.). Είναι χαρακτηριστικό ότι 3 ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων ακόμα και οι δύο μάσκες που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση δεν έχουν φτάσει στα σχολεία. Τα 6150.000€ που θα στοιχίσουν οι μάσκες θα είναι από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ δηλαδή θα χρησιμοποιηθούν χρήματα που ήταν προσδιορισμένα για σχολική στέγη και έργα βελτιώσεων στα σχολεία.

Το εκρηκτικό πρόβλημα με την καθαριότητα των σχολείων για την πόλη μας σημαίνει:

  • Για 83 σχολικές μονάδες θα έχουμε 67 εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολειών, από τους οποίους οι 19 θα είναι μερικής απασχόλησης (3ώρη εργασία)
  • Πέρυσι είχαμε 68 εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων προ κορονοϊού και τον Μάη όταν ξαναλειτούργησαν τα σχολεία ο Δήμος προσέλαβε με 2μηνη σύμβαση 10 καθαρίστριες και μετέφερε προσωπικό καθαρισμού από άλλες Υπηρεσίες στα σχολεία για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες
  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 9/9/2020 πάρθηκε η απόφαση οι 19 εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης να μετατραπούν σε πλήρους ωραρίου. Αυτό σημαίνει ότι επειδή η Κυβέρνηση δεν καλύπτει τις ανάγκες σε καθαριότητα ο Δήμος θα καταβάλει από «ιδίους πόρους» (δηλ. δημοτική φορολογία) 127.000€

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας – Ρέντη στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 9/9/2020 έθεσε στα προ ημερήσιας ζητήματα, τα προβλήματα των σχολείων και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να εξασφαλίζεται η ισότιμη μορφωτική διαδικασία άλλα και η υγιεινή για τους 11.300 μαθητές της πόλης μας.

Η πρόταση που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και έγινε δεκτή από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν: να σταλεί επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη προς τον Υπουργό Εσωτερικών και να ζητάμε τον ακριβή αριθμό προσωπικού καθαριότητας που χρειάζεται η πόλη για όλα τα σχολεία της, το κόστος να βαρύνει αποκλειστικά το Υπ. Εσωτερικών και επίσης να δοθούν επιπλέον χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές για να καλυφθούν όλες οι επιπρόσθετες ανάγκες σε κάθε σχολείο σε μέσα ατομικής προστασίας.