ΟΧΙ στον ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!

oxi-ston-aftarxiko-katiforo-tis-leitourgias-rou-dimotikou-symvouliou

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ

lslogoΓια δεύτερη συνεχόμενη φορά με αυταρχικό τρόπο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, απέκλεισε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά εντολή του Δημάρχου κ. Ιωακειμίδη, για ψήφισμα που είχε κατατεθεί και στηρίζονταν από 3 παρατάξεις (Λαϊκή Συσπείρωση, Κόντρα στο Ρεύμα, Ανταρσύα στην Κοκκινιά).

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 24.03.2021 είχε κατατεθεί ψήφισμα που αφορούσε την ανάγκη της επίταξης των δομών ιδιωτικής υγείας, την ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και καταδίκαζε την αυταρχική πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ που σε συνθήκες πανδημίας επιτίθεται στους υγειονομικούς και στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση. Συγκεκριμένα καταδίκαζε την εισαγγελική δίωξη ενάντια στους Προέδρους της ΟΕΝΓΕ, της ΠΕΟΔΗΝ, της ΕΝΙΘ και την μεθοδευόμενη απόλυση του προέδρου του σωματείου του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Ο Δήμαρχος ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ το ΨΗΦΙΣΜΑ και μάλιστα το πήγε και ένα «βήμα παραπέρα» δηλώνοντας ότι δε θα δεχτεί ξανά ψηφίσματα που δε αφορούν την Τοπική Διοίκηση ή την ίδια την πόλη. Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αρχή που θέλει να τα «έχει καλά με όλους» και «να κάνει το παιχνίδι τους», θεωρεί ότι οι ελλείψεις στα νοσοκομεία, οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ (ακόμα και το νοσοκομείο της Νίκαιας), η μετατροπή του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας σε νοσοκομείου μιας νόσου, ουσιαστικά μόνο για covid-19, αλλά και η καταστολή στους υγειονομικούς δεν αφορούν το λαό της πόλης μας.

 

Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αρχή που έχει συνηθίσει να θεωρεί τη διοίκηση του Δήμου «πολιτικά αποστεωμένη» για να μην χαλάει τη «σούπα της συναίνεσης», θέλει να μεταφέρει την ίδια λογική και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Με αυταρχικό τρόπο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απέκλεισε κάθε συζήτηση για το ψήφισμα, έκλεισε τα μικρόφωνα σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τελείωσε τη συνεδρίαση για να μη γίνει συζήτηση. Όταν μάλιστα η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ζήτησαν να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το πόσοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους συμφωνούν να αποσυρθεί και να μη συζητηθεί το ψήφισμα, το αρνήθηκε και αυτό η Δημοτική Αρχή, προδικάζοντας τι θα ψηφίσουν ακόμα και οι δικοί της οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Τελικά ήταν άλλη μια κίνηση για να προλάβει τα φαινόμενα της προηγούμενης συνεδρίασης που σε ψήφισμα για την Παιδεία που είχε καταθέσει δημοτικός σύμβουλος του κ. Ιωακειμίδη, καταψηφίστηκε από συμβούλους της ίδιας του της παράταξης.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ

στη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ για ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΜΕΣΑ και ΕΞΩ από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.