1ο Δημοτικό Συμβούλιο 2022 - Με τη δράση του ο ίδιος ο λαός να ανατρέψει τους αρνητικούς συσχετισμούς

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο 1ο Δημοτικό Συμβούλιο ΑΝΤΙ ΕΥΧΩΝ

Με τη δράση του ο ίδιος ο λαός να ανατρέψει τους αρνητικούς συσχετισμούς

Banner-LaSy-2020-930x193

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με βαθιά πεποίθηση ότι ο λαός μας μπορεί στις σημερινές συνθήκες να βρει την αισιοδοξία, το κουράγιο, τη δύναμη και μέσα από τους αγώνες του και την αλληλεγγύη να φωτίσει δρόμους για ριζικές ανατροπές και αλλαγές, πιστεύοντας στη δύναμη του. Για εμάς είναι βαθιά η πεποίθηση ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» μέσα από την οργανωμένη μαζική δράση του.

Σ αυτή την κατεύθυνση εμείς θα συνεχίσουμε να δρούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην πόλη, να υπερασπιζόμαστε τις ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς, απέναντι στις αντιδραστικές κατευθύνσεις που όλες οι Κυβερνήσεις έχουν θεσπίσει για την Τοπική Διοίκηση και τις υλοποιεί η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Η ίδια η πανδημία και η διαχείριση της σχεδόν σ όλο τον κόσμο, δείχνει ότι οι ανάγκες των λαών δε χωράνε σ ένα σύστημα που έχει βασικό νόμο κίνησης το κέρδος. Είναι «κόστος» η ζωή και η υγεία του λαού, είναι «κόστος» η μόρφωση της νέας γενιάς και το «κόστος» αυτό μετριέται με τι όφελος σε κέρδη θα έχει το μεγάλο κεφάλαιο.

Η ανάγκη αυτής της κερδοφορίας επιβάλει, για παράδειγμα, την «πράσινη ανάπτυξη», την «ψηφιακή μετάβαση», τις «έξυπνες πόλεις». Αυτό υπηρετεί το Ταμείο Ανάκαμψης και τα χρηματοδοτικά προγράμματα των Δήμων. Αυτή η ανάγκη επιβάλλει και μια σειρά αλλαγών στον τρόπο χρηματοδότησης των Δήμων και ποια έργα είναι «επιλέξιμα». Γνώμονας είναι η κερδοφορία και όχι οι πραγματικές ανάγκες που έχει ο λαός της κάθε πόλης. Για αυτό τα αντιπλημμυρικά έργα, νέα σχολεία, αναπλάσεις ελεύθερων χώρων χωρίς εμπορευματική δράση, δεν είναι έργα επιλέξιμα για χρηματοδότηση, γιατί δεν επιφέρουν κέρδος.

«Ενεργειακή ανάπτυξη» από τη μια για το κεφάλαιο και «ενεργειακή φτώχεια» από την άλλη για το λαό που δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα του και ο Δήμος να χαρατσώνει με τα δημοτικά τέλη που δεν τα μειώνει στην κατοικία και στα μικρά μαγαζιά της πόλης. Με δεκάδες συνανθρώπους μας το 2021 να χάνουν τη ζωή τους γιατί κάηκαν μέσα στο σπίτι τους προσπαθώντας να βρουν τρόπο να ζεσταθούν.

Αποδεικνύεται όλο και πιο έντονα η μεγάλη αντίφαση της εποχής μας, από τη μια η ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, των παραγωγικών δυνατοτήτων που μπορούν αν ικανοποιήσουν τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες και από την άλλη το κέρδος των λίγων που ακυρώνει αυτή την ικανοποίηση.

Για εμάς κυρίαρχο είναι όχι μόνο να φωτίζονται οι αιτίες των προβλημάτων αλλά και να οργανώνεται η δράση του λαού για μια άλλη οικονομία και κοινωνία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Ο λαός μας να κατακτά πείρα από τη δράση και τη ζωή του ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε «δίκαιη», ούτε «προοδευτική» διαχείριση της σημερινής βαρβαρότητας.

Με τη δράση του ο ίδιος ο λαός να ανατρέψει τους αρνητικούς συσχετισμούς σε κάθε επίπεδο, όπως και στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου που κάτω από την «ομπρέλα» του σημερινού Δημάρχου, συνδιοικούν και συμπράττουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ – τμήμα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να είμαστε στην άλλη όχθη από όλους αυτούς που βρίσκουν στέγη στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και να προβάλλουμε τις ανάγκες του λαού μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κυρίως μέσα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες της πόλης και κυρίως της νέας γενιάς της Νίκαιας και του Ρέντη.

Η φετινή χρονιά είναι σημαδιακή για την πόλη μας γιατί συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, που γέννησε και την πόλη μας. Μια καταστροφή που ήταν αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής διαμάχης για τη λεία πλουτοπαραγωγικών πηγών. Μια καταστροφή που έφερε, ξεριζωμό και προσφυγιά, μια προσφυγιά που γέννησε την Κοκκινιά. Την Κοκκινιά με τις αγωνιστικές περγαμηνές που στην πορεία της ο ίδιος ο λαός έβαλε ανεξίτηλες αγωνιστικές παρατάθηκες και δε φοβήθηκε να τα βάλει με κανένα «θεριό» και κανέναν «σωτήρα». Κανείς στην Κοκκινιά δεν είναι ακλόνητος όταν πάει κόντρα στις ανάγκες του λαού, αυτό μας έχει διδάξει η ίδια η ιστορία της πόλης μας.

Ένας αιώνας από τη Μικρασιατική καταστροφή και ακόμα στο Αιγαίο πνίγονται πρόσφυγες και πεθαίνουν παιδιά, ως αποτέλεσμα της προσφυγιάς και του ξεριζωμού που επιφέρουν οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

Αυτό τον κόσμο δεν ανεχόμαστε, αυτό τον κόσμο παλεύουμε να ανατρέξουμε και μαζί και όσους τον στηρίζουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να είναι η ίδια η φωνή του λαού και των αναγκών του στην πόλη, θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνίστρια στην οργάνωση των αγώνων για τη ζωή που δικαιούμαστε και έχουμε ανάγκη.