Πολλά και σοβαρά τα ζητήματα που έθεσε προ ημερησίας η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβουλιο 07.07.2022

DS-07072022-LaSy-ProImerisiasΣτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 07.07.2022 η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ως προ ημερησίας θέματα:

  • Για το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του Υπ.Εσωτερικών
  • Για τη φωτιά στην Α.Νεάπολη στις 28/6/2022
  • Για την υποτίμηση στη λειτουργία των Οργάνων του Δήμου
  • Για την προετοιμασία της έναρξης των σχολείων
  • Για το γήπεδο της Νίκαιας
  • Για την ανακαίνιση στο Κατράκειο θέατρο
  • Προβλήματα που θέτουν κάτοικοι από τις περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης στις γειτονιές της πόλης

 

Για το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του Υπ.Εσωτερικών, όπου με το άρθρο 44 ουσιαστικά καταργείται το δικαίωμα των δημοτικών παρατάξεων να θέτουν προ ημερησίας θέματα, καθώς και το δικαίωμα μαζικών φορέων αλλά και κατοίκων να θέτουν θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να πειθαρχήσει στη νέα αντιδραστική αυτή ρύθμιση. Επίσης υπενθύμισε ότι παρά τις "κορώνες" του κ. Ιωακειμίδη στην ΚΕΔΕ, ο ίδιος έθετε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να συζητάμε τα προ ημερησίας όχι σε κάθε συνεδρίαση αλλά σε μια ειδική συνεδρίαση (όταν ακόμα και το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει στη "χάση και στη φέξη"). Στόχος της Κυβέρνησης είναι πολιτικά αποστεωμένα Δημοτικά Συμβούλια που απλά θα πρέπει να πειθαρχούν στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική. Θέλουν να αποκλειστεί κάθε λαϊκή παρέμβαση και διαμαρτυρία στα Δημοτικά Συμβούλια. Μάλιστα αυτή η "πολιτική αφωνία" βολεύει τις δήθεν ανεξάρτητες παρατάξεις σαν του κ. Ιωακειμίδη που συνδιοικούν στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Α.Ι. Ρέντη αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν πρόκειται να πειθαρχήσει στην κατάργηση του δικαιώματος παρατάξεων, φορέων της πόλης και δημοτών να θέτουν θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

 

Για τη φωτιά στην Α.Νεάπολη στις 28.06.2022 η Λαϊκή Συσπείρωση ενημέρωσε το σώμα ότι 100 εθελοντές από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ βρέθηκαν οργανωμένα στην περιοχή και ενίσχυσαν το έργο της Πυροσβεστικής και των κατοίκων της περιοχής, συνδράμοντας όπου τους ζητήθηκε. Παράλληλα έθεσε ότι αντιπυρική προστασία με ούτε 30.000 ευρώ για το Δήμο δεν επαρκούν, ενώ είναι ανάγκη ο Δήμος να καθαρίσει εγκαταλελειμμένα οικόπεδα που είναι εστίες κινδύνου για πυρκαγιές (όπως αυτές που είχαμε τον προηγούμενο μήνα στην περιοχή του Ρέντη). Επίσης πρόβαλλε ότι πρέπει να προτάξει ο Δήμος την πρόληψη και όχι την καταστολή, πχ ενώ έχει αποσταλεί έγγραφο για συγκεκριμένες μέρες και ώρες για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε Αγ. Φίλιππα-Βώκο-Κατράκειο, για πρόληψη πυρκαγιάς, την ίδια ώρα σε εκδηλώσεις του Δήμου στο Κατράκειο....έγινε επίδειξη βεγγαλικών.....αλλά η Δημοτική Αρχή πάλι δεν ήξερε τίποτα.....

Για την υποτίμηση στη λειτουργία των Οργάνων του Δήμου, η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε την αντίδραση της για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν είναι τακτές, για το Τοπικό Συμβούλιο της Νίκαιας που μέχρι πρότινος συνεδρίαζε δια-περιφοράς και με τις εισηγήσεις των θεμάτων να έρχονται λίγο πριν τη ψηφοφορία, αλλά και για την Οικονομική Επιτροπή όπου παρά την τακτική της εβδομαδιαία συνεδρίαση έρχονται και δια-περιφοράς θέματα με τις εισηγήσεις πάλι να έρχονται την ώρα της ψηφοφορίας.

Για την προετοιμασία της έναρξης των σχολείων η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ότι από τώρα οφείλει ο Δήμος να διεκδικήσει από το Υπ. Εσωτερικών μόνιμο προσωπικό καθαριότητας που να καλύπτει πλήρως όλα τα σχολεία της πόλης με πλήρες ωράριο και όχι να περιμένει τις εργατοώρες θα αποφασίσει το Υπ. Εσωτερικών μετά το άνοιγμα των σχολείων. Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε να καθοριστούν οι πραγματικές ανάγκες καθαριότητες ανά σχολική μονάδα και να σταλεί έγγραφο στο Υπ. Εσωτερικών έγκαιρα, απαιτώντας μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών.

Για το γήπεδο της Νίκαιας η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησέ να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό έργων του Δήμου (φυσικό χόρτο, αποδυτήρια, κιγκλιδώματα, κ.α.) ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις να το χρησιμοποιεί η Προοδευτική ως έδρα τώρα που θα παίζει στη SL2. Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν «ρωτήστε τον Πρόεδρο της Προοδευτικής», «ο ύμνος της Προοδευτικής λέει για τον Κορυδαλλό» «θα φτιαχτεί Επιτροπή με το Δήμαρχο Νίκαιας, το Δήμαρχο Κορυδαλλού και την Αντιπεριφερειάρχη για το γηπεδικό»…. απάντηση καμία και για άλλη μια φορά…την μπάλα στην κερκίδα η Δημοτική Αρχή για τις ευθύνες της για τα γήπεδα της πόλης.

Για την ανακαίνιση στο Κατράκειο θέατρο και τα νέα καθίσματα που τοποθετήθηκαν η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να ενημερωθεί για το κόστος τους και για τις διαδικασίες που αποκτήθηκαν. Η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε το Σώμα ότι τα νέα καθίσματα είναι δωρεά… εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Πάντως ούτε διαγωνισμός έχει γίνει για την απόκτηση τους, ούτε κάποια αποδοχή της δωρεάς μέχρι σήμερα από κάποιο Όργανο του Δήμου (πχ Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής)… αναμένουμε…

Από τις περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης στις γειτονιές της πόλης και τα προβλήματα που θέτουν κάτοικοι χωρίς να βρίσκουν ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή, η Λαϊκή Συσπείρωση μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

  • για τα σοβαρά προβλήματα με την καθαριότητα στον οικισμό της Αγ.Άννης που υπάρχουν διαστήματα που μέχρι και μια εβδομάδα δεν μαζεύονται τα απορρίμματα
  • για τις οδοστρώσεις σε οδούς της πόλης: με την οδό Οδυσσέως όπου έγινε έργο με νέους αγωγούς και μετά στρώθηκε μόνο η μισή οδός σαν μπάλωμα και τώρα σε ορισμένα σημεία της έχει διαφορετικό επίπεδο το οδόστρωμα – καθώς και την ανάγκη οδόστρωσης των οδών Β.Παπάζογλου (πρώην Κίμωνος) αλλά και τη Σαλαμίνος.
  • Για την επικινδυνότητα που υπάρχει με ετοιμόρροπο εγκαταλελειμμένο σπίτι επί της Θράκης 4, όπου υπάρχει κίνδυνος για τους περαστικούς αλλά και τους περίοικους, και τις διαρκείς ενοχλήσεις των κατοίκων στη Δημοτική Αρχή.