Δημοτικό Συμβούλιο 19.09.22 – για την καθαριότητα των σχολείων

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19.09.2022 η Λαϊκή Συσπείρωση μεταξύ άλλων, έθεσε στα προ ημερησίας θέματα το ζήτημα για την καθαριότητα των σχολείων

Δυστυχώς ο Δήμος «συμβιβάστηκε» με τις πετσοκομμένες προσλήψεις που χρηματοδοτεί το Υπουργείο και προσέλαβε 66 πλήρους ωραρίου καθαρίστριες για τα σχολεία, 55 4ώρες και 10 3ωρες για 10 μήνες. Δηλαδή ούτε μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων και με το 50% να μην πλήρους ωραρίου, για να καλυφθούν οι ανάγκες περισσότερων από 80 σχολικών μονάδων. Μάλιστα πολύ έγκαιρα είχε φροντίσει ο Δήμος να ζητήσει 4ωρες και 3ωρες καθαρίστριες και όχι πλήρους ωραρίου.

Επειδή ο covid δεν «αποφοίτησε» είναι απαράδεκτο ο Δήμος να συμβιβάζεται για άλλη μια φορά με τις Κυβερνητικές εντολές που αφήνουν τα σχολεία της πόλης μας χωρίς μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει η απάντηση του Δημάρχου «έχουμε εξασφαλίσει 1 πλήρους ωραρίου καθαρίστρια για κάθε σχολείο» .

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ότι πρέπει να μετατραπούν όλες οι προσλήψεις των καθαριστριών σε πλήρους ωραρίου, όπως έγινε και την προηγούμενη χρονιά και να διεκδικηθεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε για άλλη μια φορά το αίτημα της για 3η χρονιά χωρίς ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή, ότι πρέπει να γίνει μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο αποκλειστικά για την Παιδεία και τις ανάγκες των σχολείων της πόλης μας.