Δημοτικό Συμβούλιο 19.09.22 – για το Κέντρο Πρόληψης ΠΛΟΗΓΟΣ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19.09.2022 η Λαϊκή Συσπείρωση μεταξύ άλλων, έθεσε στα προ ημερησίας θέματα το ζήτημα για το Κέντρο Πρόληψης ΠΛΟΗΓΟΣ

Η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής μέσα στον Αύγουστο να ζητήσει να σταματήσει η λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων ΠΛΟΗΓΟΣ που απευθύνεται σε όλους τους Δήμους του Πειραιά και μέλος του είναι και ο Δήμος Νίκαιας Ρέντη μα ς βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Από το 2017 που ιδρύθηκε το Κέντρο Πρόληψης έχουν αλλάξει δύο Περιφερειακές Αρχές (Δούρου ΣΥΡΙΖΑ και Πατούλης ΝΔ) και δύο Κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) και πιστοί στα μνημόνια που ψήφισαν, δεν έχουν ψηφίσει Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου ώστε να γίνουν οι 12 προσλήψεις που προβλέπει το οργανόγραμμα του. Το Κέντρο Πρόληψης δεν λειτούργησε ποτέ εδώ και 5 χρόνια και έρχεται σήμερα η Περιφερειακή Αρχή να το κλείσει.

Έπειτα από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που ενημέρωσε για την αρνητική αυτή εξέλιξη, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση ότι δε θα δεχτεί να κλείσει το Κέντρο Πρόληψης ΠΛΟΗΓΟΣ.