Οι τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ανάδειξη σοβαρών ζητημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο 19.01.2023

katifes-1-taktiki-synedriasi-DS-2023

 

  • Για τη Δημοτική Αστυνομία
  • Για τη δασική περιοχή στην Άνω Νεάπολη και τον κίνδυνο κάτοικοι να χάσουν τα σπίτια τους
  • Για την παράνομη κατασκευή στο κλειστό Γυμναστήριο στο Σελεπίτσαρι
  • Για τη δυσοσμία στα φρεάτια της πόλης 
  • Σχολικός Αθλητισμός ή Γήπεδα για τις ΠΑΕ στην πόλη μας;
  • Για το Κοινωνικό Φαρμακείο
  • Για την επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές 

 

Για τη Δημοτική Αστυνομία

Την αντίθεσή της για τον τρόπο που θα λειτουργεί η Δημοτική Αστυνομία έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση αφού διαμορφώνεται άλλος ένας νέος κατασταλτικός μηχανισμός που θα φέρει γκλοπ και χειροπέδες και θα έχει τη δυνατότητα συλλήψεων και απαγορεύσεων τοπικών συγκεντρώσεων.

Η απάντηση του Δημάρχου κ. Ιωακειμίδη ήταν σαφής για το ρόλο που ετοιμάζει "θα πάρουμε 15 αστυνομικούς γιατί δεν μπορεί να λειτουργεί η πόλη χωρίς να κόβουμε ούτε μια κλήση".... 

Με τις υγείες σας κε Δήμαρχε, που βλέπεις τη λειτουργία μιας πόλης μέσα από καταστολή και φορομπηξία.... Αλλά αυτοί είστε!

Για τις αλλαγές στη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε την αντίθεσή της με την τροπολογία Βορίδη μετά την απόφαση του ΣτΕ, παρότι επιστρέφουν κάποιες αρμοδιότητες στα Δημοτικά Συμβούλια. Παρόλα αυτά δεν αλλάζει το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της φιλοσοφίας του Καλλικράτη και των νόμων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ που έχουν καταστήσει τους Δήμους μακρύ χέρι του κράτους. Επίσης παραμένει στο αντιδραστικό πλαίσιο η πλειοψηφία ανεξάρτητα ποσοστού να έχει την απόλυτη και αυξημένη  πλειοψηφία στις επιτροπές αυτές. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία των θεμάτων στις επιτροπές και θα ψηφίζει κατά περίπτωση θέματα που αφορούν εργασιακά ζητήματα και ζητήματα σοβαρά για τη λειτουργία του Δήμου.

 

Για τη δασική περιοχή στην Άνω Νεάπολη και τον κίνδυνο κάτοικοι να χάσουν τα σπίτια τους

Μέτα από δεκαετίες το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε ότι δεκάδες κάτοικοι στην Γενναδίου στην Άνω Νεάπολη έχουν χτίσει "παράνομα" σε δασική περιοχή αμφισβητώντας κατοικίες και οικόπεδα. Αλήθεια τόσα χρόνια πως αυτά τα σπίτια έχουν ηλεκτροδοτηθεί, έχουν αποχέτευση, πληρώνουν δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ και ξαφνικά είναι "παράνομα ";

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ότι ο Δήμος πρπει να σταθεί δίπλα στους κατοίκους αυτούς και να μην ξεσπαθώνει κάνεις συνδρομητής μας.

 

Για την παράνομη κατασκευή στο κλειστό Γυμναστήριο στο Σελεπίτσαρι

Η Λαϊκή Συσπείρωση επανέφερε για πολλοστή φορά το γεγονός ότι ενώ εδώ και 7 μήνες θέτει σοβαρά ζητήματα για την κατασκευή που έχει στηθεί χωρίς καμία άδεια στην είσοδο του κλειστού Γυμναστηρίου Καραμπινη και η Δημοτική Αρχή δε "γνώριζε τίποτα". Κάποια στιγμή ο δήμαρχος κ. Ιωακειμίδης θυμήθηκε να πει ότι έχει δοθεί άδεια, χωρίς ποτέ να μας προσκομίσει την άδεια αλλά μόνο αίτημα ομάδας που έγινε 6 μήνες μετά την κατασκευή. Όσο η κατασκευή παραμένει και κλείνει την ασφαλή διέξοδο παιδιών, αθλητών, γονέων, η Δημοτική Αρχή έχει κάθε ευθύνη αν γίνει ατύχημα. Η απάντηση του Δημάρχου κ. Ιωακειμίδη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν... σιγή ιχθύος, δεν αναφέρθηκε καν. ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ θα σχολιάσουμε εμείς.

 

Για τη δυσοσμία στα φρεάτια της πόλης 

Δεν θα σταματήσουμε να θέτουμε το ζήτημα της δυσοσμίας στα φρεάτια της πόλης. Είναι ένα πρόβλημα που ακούμε συνεχώς στις περιοδείες μας, από κατοίκους και καταστηματάρχες σε 28ης Οκτωβρίου, Π.Ραλλη, Λαοδικείας, Κουταϊσι, Βουρνοβα, 7ης Μάρτη.

 

Σχολικός Αθλητισμός ή Γήπεδα για τις ΠΑΕ στην πόλη μας;

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθαν μαθητές από τις σχολικές ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του ΕΠΑΛ να διαμαρτυρηθούν γιατί ο Δήμος, μέσω του Αντιδημάρχου κ. Χατζηπαυλίδη αρνήθηκε να τους παραχωρήσει 2-3 2ωρα σε γήπεδα της πόλης, πρωινές ώρες, για να κάνουν προπόνηση για το σχολικό πρωτάθλημα που θέλουν να συμμετέχουν.

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής δια στόματος του Δημάρχου κ. Ιωακειμίδη… «δεν μπορεί το κάθε σχολείο να ζητά χώρους αθλητισμού, στα γήπεδα προηγούνται οι ομάδες».

Φαίνεται τα εκατομμύρια που έχει ρίξει ο Δήμος και η Περιφέρεια για χλοοτάπητες σε ΠΑΕ και βοηθητικά σε ΠΑΕ, για ανακατασκευή του Πλάτωνα δεν αφορούν τα παιδιά και τους μαθητές της πόλης μας. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει το απαράδεκτο καθεστώς μια ομάδα να συντηρεί κατά αποκλειστικότητα ένα γήπεδο και όχι ο Δήμος. Μάλιστα γήπεδα δίνονται σε ομάδες εις βάρος ακόμα και προγραμμάτων του Δήμου.

Τα γήπεδα της πόλης ανήκουν σε όλο το λαό και πρώτιστα στη νεολαία και στους μαθητές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ το ΑΙΤΗΜΑ των ΜΑΘΗΤΩΝ του ΕΠΑΛ και κάθε ΣΧΟΛΕΙΟΥ για την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού.

Όλα τα άλλα, κύριε Δήμαρχε και κύριε Αντιδήμαρχε, είναι άλλα λόγια να αγαπιόσαστε….

 

Για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε η τροποποίηση της πράξης για το «Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη». Όπως σε όλα τα θέματα που προσφέρουν έστω και την παραμικρή ανακούφιση στο λαό, η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε θετικά.

Όμως, σε μια περίοδο που οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση, η νοσηρότητα αυξάνεται και οι τραγικές εικόνες με τις ουρές στα φαρμακεία και την οδύσσεια των εργαζομένων για την ανεύρεση του ήδη συνταγογραφημένου φαρμάκου, στάθηκε αδύνατον να μην αναφερθούμε στην τεράστια όξυνση της έλλειψης φαρμάκων.

Στην πολιτική, δηλαδή, διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαικής Ένωσης με την περίφημη ελευθερία κίνησης εμπορευμάτων, που επιτρέπει στους επιχειρηματικούς ομίλους του φαρμάκου να προχωρούν στις παράλληλες εξαγωγές, χωρίς να καλύπτουν τις εγχώριες ανάγκες. Αυτή η ελευθερία μετατρέπει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, σε δέσμιους όλων των αρνητικών επιπτώσεων για την υγεία τους, από την αδυναμία να προμηθευτούν το φάρμακο που έχουν ανάγκη.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση και με την έμμεση στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προσανατολίζεται στην απαράδεκτη   αύξηση των τιμών, για να αντιμετωπιστούν δήθεν οι ελλείψεις, προκειμένου να μη θιχτούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Κατάργηση των παράλληλων εξαγωγών, Καμιά αύξηση στην τιμή των φαρμάκων, Δωρεάν φάρμακο για τον λαό, για κάθε ασθενή, την ώρα που το χρειάζεται.

 

Για την επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε η ετήσια κρατική επιχορήγηση για τα σχολεία της πόλης. Για περισσότερα από 80 σχολεία και με αυξημένο το ενεργειακό κόστος, ο Δήμος θα λάβει 752.560 ευρώ – όσα δηλαδή το 2021 και το 2022. Καθηλωμένη η κρατική χρηματοδότηση, όμως οι ανάγκες των σχολείων για ενέργεια, ΔΕΚΟ, λειτουργικά, επισκευές αυξάνονται.

Μάλιστα η μείωση για τα σχολεία της πόλης την τελευταία 7ετία φτάνει το 15%, ενώ για την πόλη της Νίκαιας η μείωση είναι πάνω από 30% από το 2007 (πριν ενωθούν οι Δήμοι).

Πως καλύπτει η Δημοτική Αρχή την υποχρηαμτοδότηση των σχολείων… με 100.000 ευρώ επιχορήγηση από «ιδίους πόρους» του Δήμου, δηλαδή από τη δημοτική φορολογία για επισκευές, για πετρέλαιο σε 10 σχολεία, για νέους λαμπτήρες, κ.α.

Επίσης χωρίς ενδοιασμό δέχεται κάθε «δωρεά» ή «χορηγία» από ΜΚΟ εφοπλιστών πχ για κλιματιστικά σε σχολεία της πόλης.

Βέβαια για τη διαχρονική υποχρηματοδότηση ούτε κουβέντα… και λογικό αφού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μαζί ψήφισαν τα μνημόνια για την Παιδεία και την υποχρηματοδότηση των σχολείων, δηλαδή τα κόμματα που στηρίζουν από κοινού τον κ. Ιωακειμίδη με στελέχη τους στη συνδιοίκηση στο Δήμο Νίκαιας Ρέντη.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΕ η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θέτοντας ότι πρέπει να οργανωθούν μαζικές κινητοποιήσεις για την πλήρη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων.