ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Στους κατοίκους η πλατεία στο χώρο του πρώην Κινηματογράφου Βικτώρια και η αναπλασμένη Παιδική Χαρά «Ειρήνη».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Στους κατοίκους η πλατεία στο χώρο του πρώην Κινηματογράφου Βικτώρια και η αναπλασμένη Παιδική Χαρά «Ειρήνη».

Τα δύο έργα διεκδικήθηκαν και δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όπως και άλλα που θα δούμε να εκτελούνται το ερχόμενο διάστημα (π.χ. Βουρνόβα, Τσαλδάρη, Ενεργειακή αποδοτικότητα κ.α.).

Η μελέτη διαμόρφωσης της πλατείας στο χώρο του πρώην κινηματογράφου Βικτώρια όσο και η ανάπλαση της παιδικής χαράς «Ειρήνη» έγινε εξ’ ολοκλήρου από την Τεχνική Υπηρεσία και τη Δ/νη Πρασίνου του Δήμου Νίκαιας, με πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν στη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών λόγω της απαξίωσης που δρομολόγησαν οι διάφορες κυβερνήσεις, πρακτική που εντείνεται και επεκτείνεται με γνωστά ιδεολογήματα.

Ο χώρος του πρώην κινηματογράφου Βικτώρια απαλλοτριώθηκε πριν από περίπου μία 7έτια. Η αποξήλωση του κινηματογράφου έγινε στο μεγαλύτερο μέρος της πριν από τέσσερα χρόνια ελευθερώνοντας επιφάνεια 452 τ.μ. (μαζί με τα πεζοδρόμια 703 τ.μ.) για να γίνει μία κρίσιμη ανάπλαση δεδομένου ότι στα όρια των Δήμων Πειραιά και Νίκαιας η έλλειψη χώρων αναψυχής είναι ιδιαίτερα αισθητή.

 

Η παιδική χαρά ‘Ειρήνη’ επί της λεωφόρου Π. Ράλλη κοντά στον κόμβο της λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη βρίσκεται σε γραμμική συνέχεια με τα γήπεδα Νίκαιας. Είναι η μεγαλύτερη και από τις παλαιότερες παιδικές χαρές του Δήμου επιφάνειας 4,5 στρεμμάτων που αναπλάσθηκε από την αρχή.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως παρά τις αντίξοες συνθήκες μπορούν να γίνουν έργα και πως αυτό από μόνο του δείχνει πόσα περισσότερα, πραγματικά πολλά περισσότερα με πολύ λιγότερο κόπο και πολύ χαμηλότερο κόστος, σε όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων (όπως εξάλλου φάνηκε από τις μελέτες), μπορούν να γίνουν στο μέλλον υπό μία οικονομία που θα σχεδιάζει και παράγει με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες τις οποίες και θα ιεραρχεί με ανάλογα κριτήρια (σε αντίθεση με σήμερα), σε όλα τα επίπεδα, από την παραγωγή των πρώτων υλών, την εκπαίδευση, την ιεράρχηση των έργων και την εκτέλεση τους (και εδώ εντάσσονται και οι βιομηχανίες κατασκευής αστικού εξοπλισμού, παιχνιδοκατασκευών, οργάνων άθλησης, δαπεδοστρώσεων κ.λ.π. που τοποθετούνται σε χώρους αναψυχής), αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες και δυνάμεις της χώρας και τον ολοκληρωμένο έλεγχο και ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων και εν γένει των επηρεαζόμενων πολιτών στις αποφάσεις, το σχεδιασμό, την οργάνωση, την εκτέλεση.

Νίκαια - Ρέντης, 12 Ιουνίου 2012


Αποσπάσματα από φυλλάδιο του Δήμου του 2010 διαθέσιμο εδώ