Ανακοίνωση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου γυμνασίου Ρέντη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΕΝΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΡΙΛΗΣ 2017

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το νέο Δ.Σ. που αναδείχτηκε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας, σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας στις διαδικασίες αυτές και σας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να είναι όπως και το προηγούμενο διάστημα με κάθε τρόπο δίπλα σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους και το σχολείο για ότι χρειαστεί.

Σε αυτό το πλαίσιο το νέο Δ.Σ, έχει συνεδριάσει και έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με ζητήματα που έπρεπε χθες να είχαν λυθεί, για την καλή λειτουργία του σχολείου των παιδιών μας, καθώς και για άλλες δράσεις του Συλλόγου.

'Έγινε συνάντηση-συζήτηση-ενημέρωση τον νέου Δ.Σ. και του Διευθυντή του Γυμνασίου. Το Δ.Σ. μετά και την παραπάνω αναλυτική συνάντηση αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη και αυτά που πετύχαμε πέρσι (π.χ. στέγαστρα για να μη πλημμυρίζει το ισόγειο και τα γραφεία των καθηγητών), πρέπει και σαν συνέχεια να διεκδικήσουμε λύσεις στα παρακάτω θέματα:

1) Το πρόβλημα  έλλειψης ανελκυστήρα που ταλαιπωρεί, μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείαs, καθηγητές με αντίστοιχα προβλήματα και δημότες κατά την εκλογική διαδικασία. Για το πρόβλημα αυτό με έγγραφό μας στο Δήμαρχο με Α.Π. 67407 στις 26/11/2015 εξηγήσαμε τη σοβαρότητα που έχει για το σχολείο μας και την δυσλειτουργία που προκαλείται ιδίως φέτος που έχουμε μαθητή με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αρκετές είναι οι τετραετίες χωρίς λύση αυτού του προβλήματος, αν και είχε πολλά εκατομμύρια πλεόνασμα ο Δήμος Ρέντη.

2)Μας απασχόλησε και πέρσι το πρόβλημα του σχολικού φύλακα που λύθηκε προσωρινά με συμβασιούχο. Φέτος όμως δεν αντιμετωπίστηκε από τον Δήμο με κάποιο αντίστοιχο τρόπο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα για την ασφάλεια του σχολείου και των μαθητών.

3)Το  βάψιμο του εξωτερικού χώρου του σχολείου, πράγμα του έχει γίνει σε πολλά σχολεία του Δήμου μας και δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής προσέγγισης, αλλά και υγιεινής.

Αυτά είναι λοιπόν ζητήματα για τα οποία δεν έχουμε ακόμα δει να γίνεται κάτι για ένα μεγάλο σχολείο του προέρχεται από συγχώνευση και είναι το μεγαλύτερο στην ευρύτερη περιοχή (350 μαθητές) και ταυτόχρονα σχετικά παλιό (1972). Ζητήσαμε εγyράφως απάντηση και λύση σαν σύλλογος χωρίς όμως ανταπόκριση από τη δημοτική αρχή, αντίθετα εισπράξαμε απαξίωση. Οι γονείς όμως, έχουν λάβει γνώση των προβλημάτων αυτών και έχουν υπογράψει σε σχετικό κείμενο ζητώντας άμεση λύση. Επίσης, από τον Διευθυντή του σχολείου με Α.Π. 1567 στις 11/11/2015 έχει σταλεί έγγραφο στον Δήμο για τα προβλήματα συντήρησης και εξοπλισμού, που τονίζεται σε αυτό ότι: «εκκρεμεί το πρόβλημα της προσθήκης εξωτερικού ανελκυστήρα στο σχολείο, όπως το προηγούμενο σχολικό έτος εξέθεσα αναλυτικά με δύο επιστολές προς τον Δήμο μετά από αλληλογραφία μου με τον Ο.Σ.Κ.» και συνεχίζει «για αυτό οι ανάγκες που προκύπτουν και επιτάσσουν την παρουσία και χρήση ανελκυστήρα βαθμηδόν αυξάνονται, τόσο για τα παιδιά, όσο και για μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων».

4)Τέλος, το πρόβλημα που εντοπίσαμε και συζητήσαμε σχολαστικά και με τη Διεύθυνση του σχολείου, όσο και στις συνεδριάσεις ταυ νέου Δ.Σ., είναι οι τουαλέτες του σχολείου, πού λόγω της μη οριστικής επίλυσης από πέρσι,  στον δεύτερο όροφο έχουν κλείσει εντελώς στη μία πτέρυγα, ενώ στον πρώτα όροφο υπάρχουν επικίνδυνα προβλήματα στην οροφή, μιας και η πρόχειρη αντιμετώπιση δεν έλυσε το βασικά πρόβλημα που συνεχώς επεκτείνεται (πιθανή εσωτερική διαρροή) και απειλεί την υποδομή στον συγκεκριμένο χώρο.

Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε και διεκδικούμε ως Σύλλογος άμεσες και οριστικές λύσεις από την πλευρά του Δήμου γιατί αφορούν τις συνθήκες καθημερινής λειτουργίας και υγιεινής τού σχολείου μας. Επίσης αισιοδοξούμε ότι όλοι οι αιρετοί ου Δήμου Νίκαιας-Ρέντη θα έχουν ευήκοα ώτα στον αγώνα αυτόν πού κάνουμε.

Το Δ.Σ. καλεί όλους τους γονείς να βοηθήσουν με τη συμμετοχή τούς σε κάθε δράση που το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναληφθεί, ώστε όλοι μαζί να συντελέσουμε να εξαλειφθούν χρόνια και νέεα προβλήματα στο σχολείο των παιδιών μας.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Φάνης Αντωνάτος

 

Κατεβάστε το πρωτότυπο εδώ: σελ 1, σελ 2