Διεκδίκηση λύσεων από το Σύλλογο του Συγκροτήματος πολυκατοικιών "Μίκης Θεοδωράκης"

Συγκρότημα πολυκατοικιών "Μίκης Θεοδωράκης"

Απρίλιος 2017

Ο Σύλλογος μας του τελευταίους μήνες είναι σε διαρκή προσπάθεια διεκδίκησης λύσεων για αρκετά προβλήματα του χώρου μας, των 20 κτηρίων και των πάνω από 700 οικογενειών στο κέντρο του Ρέντη.

Στις 6 Σεπτέμβρη πήγαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικώντας τα αυτονόητα και πετυχαίνοντας  τελικά τον φωτισμό για αρκετά κτήρια, που για πολλές 4ετίες ζητούσαμε από τη Δημοτική Αρχή.

Μετά από πολλές φορές που επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο του Ρέντη και ζητήσαμε να βελτιωθεί ο χώρος μας μετά τις βροχές του χειμώνα, έγινε επίστρωση με πίσσα σε ορισμένα σημεία , λίγο πριν το Πάσχα, χωρίς να καλυφθούν όμως όλες οι λακκούβες και όλα τα μέρη που έχουν ακόμα χώμα και με τον αέρα όταν φυσάει γίνεται σύννεφο σκόνης.

Άλλη μια φόρα όπως  λένε οι κάτοικοι εδώ έγιναν "μπαλώματα" ενώ τα δημοτικά τέλη αν και ακριβότερα πρέπει να πληρωθούν κανονικά.

Δυστυχώς όμως το ζήσαμε και αυτό για άλλη μία φορά χρονιάρες μέρες (έχει γίνει ξανά στο παρελθόν ), ακόμα και το να είμαστε χωρίς φωτισμό στο μεγαλύτερο μέρος των κτηρίων μας και στην παιδική χαρά, για αρκετές μέρες το Πάσχα!!! (ως τις 20-4-2017).

Αυτό το καταγγείλαμε έντονα με αντιπροσωπεία του συλλόγου μας στις 19-4-2017 στο Δημαρχείο του Ρέντη, παρουσία του αντιδημάρχου και συμβούλου του Δήμαρχου.

Πετύχαμε έτσι την επόμενη μέρα το πολυπόθητο (αναστάσιμο) φως για τα σπίτια μας, μετά την έντονη αγανάκτηση των κατοίκων.

Έχουν μείνει άλυτα ακόμα ζητήματα όπως οι σπασμένες πλάτες στη είσοδο της Φλέμινγκ δίπλα στη στάση που είναι κίνδυνος μέρας και νύχτας για οδηγούς και πεζούς ( Έχουν γίνει μικροατυχήματα εκεί).

Πάνω από 3 φορές έχουμε ζητήσει και πριν από τα Χριστούγεννα ακόμα, στο δημαρχείο του Ρέντη και τώρα στην τελευταία μας διαμαρτυρία στις 19-4-2017 να γίνει κάτι επιτέλους εκεί. Ακόμα και τώρα (μήνα Μάη) υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Άλλο ζήτημα είναι οι χαλασμένες βρύσες στην παιδική χαρά που από το περσινό καλοκαίρι το έχουμε αναφέρει στην Δημοτική Αρχή. Ακόμα έτσι είναι!!!

Επίσης από χρόνια έχουμε ζητήσει σαν Σύλλογος συντήρηση και φροντίδα του χώρου πάνω από το υπόγειο πάρκινγκ στην οδό Νάξου και ειδικά στα όργανα γυμναστικής του εκεί αθλητικού πάρκου που μοιάζουν να έχουν εγκαταλειφθεί και είναι κίνδυνος μερικά από αυτά για όσους τα χρησιμοποιούν. Τα προβλήματά τους προέρχονται από το λόγο, ότι δεν έχουν ποτέ συντηρηθεί και επισκευαστεί από τότε που τοποθετήθηκαν, αν και μας είναι πολύ χρήσιμα .Τις τελευταίες μέρες  κάποια από τα όργανα έχουν σπάσει ή αποκαλυφθεί και είναι πεταμένα στο έδαφος.

Για άλλη μία φορά ζητούμε από τον Δήμο την φροντίδα ,την επισκεύη και συντήρηση -(αποκατάσταση όποιων προβλημάτων) των εκεί αθλητικών οργάνων που καθημερινά χρησιμοποιούνται από δεκάδες δημότες, μικρούς και μεγάλους.

Ας πάνε επιτέλους εκεί ( στα όργανα) μερικά από τα ευρώ που εισπράττει ο Δήμος από το υπόγειο πάρκινγκ που είναι ακριβώς κάτω από το αθλητικό πάρκο.

Όχι άλλα αντίτιμα για στάθμευση και εμπορευματοποίηση στους δημοτικούς χώρους και χωρίς μάλιστα να αποδίδονται τα δημόσια αγαθά όπως πρέπει στους πολίτες .(Θυμίζουμε ότι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ήταν ένα θέμα το αντίτιμο στάθμευσης και σε αυτό το δημοτικό πάρκινγκ).

Τέλος δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε την καλύτερη διαμόρφωση του χώρου μας με πλατεία- πράσινο- πεζόδρομους όπως σε παλαιότερη απόφαση ομόφωνα έχει δηλώσει το δημοτικό συμβούλιο από παλαιότερα στο Ρέντη.

Αυτό αναφέρεται και στη τελευταία απόφαση της συνεδρίασης του νέου Δ.Σ του Συλλόγου μας που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Φάνης Αντωνάτος