Ανακοίνωση: Συγκρότημα Πολυκατοικιών "Μίκης Θεοδωράκης" Φιλοενωτικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Πολυκατοικιών Ρέντη "Η Ενότητα"

Γενάρης 2015

Αγαπητοί-ές φίλοι, γείτονες, συνδημότες

Ο Σύλλογός μας σας εύχεται ολόψυχα μια νέα δημιουργική χρονιά ,με υγεία, οικογενειακή ευτυχία και με δύναμη για τους αγώνες και τις δυσκολίες που έρχονται ,ώστε να αντιμετωπιστούν όσο γίνεται και τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε όλους μας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ειδικά τη χρονιά που έφυγε δώσαμε πολλές μάχες σε πολλά επίπεδα για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα και συνθήκες στη περιοχή που δραστηριοποιείται ο Σύλλογός μας, στο κέντρο του Ρέντη…

Αποκορύφωμα της γενίκευσης των προσπαθειών μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν να φτάσουν τα προβλήματα του χώρου μας μέχρι τη βουλή των Ελλήνων με ερώτηση που έκαναν οι βουλευτές του ΚΚΕ στις 27.1.2014 και η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών και Υποδομών. Υπάρχουν όμως σε εκκρεμότητα ζητήματα από έγγραφα με αρ. πρωτ.3274\30-1-2014 και 3222\30-1-2014 που έχει στείλει το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο μας. Ακόμα αναμένουμε τις σχετικές απαντήσεις από αυτή τη διαδικασία!!!

Στη συνέχεια ο αγώνας μας μέχρι και τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου ήταν να πιέσουμε σε κάθε κατεύθυνση ώστε να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε τα πράγματα στο χώρο μας;

Ανακοινώσεις ,συναντήσεις και παρεμβάσεις προς την Δημοτική Αρχή ήταν διαρκές φαινόμενο όλο το προηγούμενο διάστημα. Ακόμα και λίγες μέρες πριν τις  δημοτικές  εκλογές πετύχαμε να στρωθούν μερικά κομμάτια με πίσσα, πάνω στις  λακκούβες του χώρου. Πολλοί είπαν τότε ότι «μόνο στις εκλογές μας σκέφτεται ή όταν πιέζεται  η Δημοτική Αρχή  από το Σύλλογο μας»!!!!

Στις 05.09.2014 σε συνάντηση του προέδρου του Συλλόγου Φάνη Αντωνάτου με τον Δήμαρχο τέθηκαν πάλι τα πιο άμεσα προβλήματα του χώρου που έπρεπε να λυθούν…

Ο φωτισμός τα βουλωμένα φρεάτια, οι λακκούβες, οι λάσπες, η σκόνη και η καθαριότητα ήταν άμεσης προτεραιότητας, τότε εν όψει του χειμώνα.

Δυστυχώς όμως ως τις 06.10.2014 δεν είχε γίνει τίποτε. Για το λόγο αυτό κρίθηκε επιβεβλημένο να κινηθούμε σαν Σύλλογος άμεσα, αφού αδιαφορούσε η Δημοτική Αρχή!!!

Είχε βέβαια προηγηθεί η πλημμύρα-νεροποντή στην περιοχή μας στις 24.10.2014 που δημιούργησε στο συγκρότημα μας αρκετά προβλήματα. Ακόμα και τα υπόγεια των κτηρίων πλημμύρισαν και προκλήθηκαν ζημιές…

Έτσι λοιπόν στις 06.11.2014 στο Συμβούλιο της Δημοτικής  Ενότητας Ρέντη κάναμε δυναμική παρέμβαση για να θέσουμε προ των ευθυνών  τους,  τους  αρμόδιους…

Εκτός από το τοπικό Συμβούλιο παρευρέθηκε και ο ίδιος ο Δήμαρχος  και ο Αντιδήμαρχος τεχνικών  υπηρεσιών.

Δώσαμε στον επί είκοσι χρόνια Δήμαρχο να καταλάβει ότι η κατάσταση εδώ δεν πάει άλλο ,τον ρωτήσαμε πότε επί τέλους θα λυθεί  το πρόβλημα στο χώρο μας, τι έκανε αυτά τα είκοσι χρόνια, μόνο μπαλώματα ;

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ χρειάζονται όπως και σε άλλα σημεία του Δήμου τονίσαμε στην παρέμβασή μας… Αντί για απάντηση ακούσαμε μονότονα  ότι «είναι ιδιωτικός ο χώρος»

με αρκετή ειρωνική διάθεση βέβαια…

Οι παρευρισκόμενοι όμως έβγαλαν τα συμπεράσματά τους και μπροστά στα επιχειρήματά μας  για τις στοιχειώδεις ανάγκες και δικαιώματά  750 οικογενειών που πληρώνουμε  χρόνια τα ακριβά δημοτικά τέλη και δεν έχουμε  επαρκή φωτισμό , περπατάμε στις λάσπες και λακκούβες  και με προβλήματα στάθμευσης, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ λοιπόν η Δημοτική Αρχή να κάνει λίγο πίσω!!!

Την επόμενη μέρα 07.11.2014 πολυπληθές συνεργείο του Δήμου με τον Αντιδήμαρχο ήλθε στο χώρο και με την υπόδειξή μας ξεβούλωσε τα φρεάτια που ποτέ δεν είχαν ξεβουλωθεί και έφτιαξε τους προβολείς που ήταν μήνες σβηστοί!!!Μας υποσχέθηκαν τότε να βρεθεί λύση για τον φωτισμό των κτηρίων : 9,10,11,12,13,14,15 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ!!!

Δυστυχώς όμως ακόμα και τώρα  αρχές του 2015 δεν έχει γίνει κάτι παραπάνω σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα και επιπλέον πρόσφατα είχαμε και δεύτερο σοβαρό τραυματισμό συγκατοίκου μας έξω από το κτήριο 10 λόγω ανύπαρκτου φωτισμού!!!

Όσον αφορά τον υπόλοιπο χώρο στρώθηκε τότε ένα κομμάτι μόνο με άσφαλτο ,χωρίς συνέχιση από τότε του έργου όπως μας είχαν υποσχεθεί. Παράλληλα έχουμε ζητήσει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με δίκτυο και άλλων φρεατίων για να μη πλημμυρίζει   η περιοχή και ειδικά τα υπόγεια των κτηρίων.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 10.11.2014 τέθηκε το πρόβλημα του χώρου μας για άλλη μια φορά από τον επικεφαλής  της Λαϊκής Συσπείρωσης Στέλιο Μπενετάτο. Σιγή ιχθύος όμως για άλλη μια φορά από τον κ. Ιωακειμίδη, πλήρης αδιαφορία!!!

Για το λόγο αυτό και οι παρεμβάσεις μας συνεχίζονται. Δεν χάσαμε την ευκαιρία  της ανοικτής συζήτησης-διαβούλευσης που οργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Πνευματικό Κέντρο του Ρέντη στις 8-12-2014.Εκεί με παρευρισκόμενους δεκάδες  κατοίκους του Δήμου που έθεσαν  πολλά προβλήματα πριν, όπως αποχέτευσης, πλημμυρών κ.α.  με παρόντες εκτός από την κ. Δούρου, τον  Αντιπεριφερειάρχη  ,τον Δήμαρχο ,Δημοτικούς Συμβούλους, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου μας με επιχειρήματα και ντοκουμέντα για τα προβλήματα της περιοχής μας. Πήρε στα χέρια της η Περιφερειάρχης την ερώτηση που έγινε στη   Βουλή  από ομάδα βουλευτών του ΚΚΕ στις 27.01.2014 όταν αυτή ήταν βουλευτής. Της δώσαμε επίσης και την πρώτη απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών και της τονίσαμε ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα η απάντηση  με στοιχεία από τον Δήμο και την Περιφέρεια που οφείλει να μας ενημερώσει… Επίσης δείξαμε σε όλους φωτογραφίες με την άθλια κατάσταση στην περιοχή μας. Ακόμα δώσαμε και ανακοίνωση του Συλλόγου με τα προβλήματα που βιώνουμε τόσες τετραετίες. Ζητήσαμε από την Περιφερειάρχη να έρθει στο χώρο να δει την κατάσταση και σε ένα εξάμηνο να δοθεί η λύση. Επίσης τονίσαμε ότι είναι αντικείμενο της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας να έρθει και να δει τι συνθήκες επικρατούν στο χώρο.

Τέλος, υπενθυμίσαμε  ότι είχαμε αρκετές υποσχέσεις τόσο από την Δημοτική Αρχή όσο και από την Νομαρχία πριν, ότι θα δοθούν κονδύλια για να ολοκληρωθούν τα έργα με «πεζόδρομους- πλατεία- πράσινο», πράγμα που είχε αποφασίσει με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ρέντη στις 15/6/2000. Αλλά αυτή η απόφαση είναι ακόμα μόνο στα χαρτιά. Για αυτό δε σταματάμε τον αγώνα για την υλοποίηση της. Ζήτησαν πριν χρόνια τις υπογραφές μας για να πάρουν τα κονδύλια για το «Πρόγραμμα Πρώην Βιαμύλ». Σήμερα οι αρμόδιοι κωφεύουν- ξεχνούν τις ευθύνες τους.

Εμείς δεν ξεχνάμε όλα αυτά… Για αυτό απαιτούμε από όλες τις συναρμόδιες αρχές είτε  είναι Δήμος, Περιφέρεια, είτε γενικότερα Πολιτεία (Υπουργεία, Κυβέρνηση, Βουλή), να εκπληρώσουν το καθήκον τους. Διαφορετικά θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους και θα απολογούνται για τις μεγάλες εύθηνες τους. Τέρμα πια στα γραφειοκρατικά και δικαστικά τερτίπια, εμπόδια και καθυστερήσεις.

Δεν θα ανεχτούμε άλλες κοροϊδίες και μπαλώματα. Απαιτούμε ολοκληρωμένη διαμόρφωση του χώρου μας στο κέντρο του Ρέντη, απαιτούμε μέσα στο 2015 οριστική λύση.

Η αγανάκτησή μας γίνεται δύναμη που μας ξεσηκώνει. Για αυτό παλεύουμε και επιδιώκουμε η νέα χρονιά να γίνει βήμα αγωνιστικής παρουσίας και ενίσχυσης της πάλης για συνολική αντιμετώπιση και ανατροπή όλων των προβλημάτων και αντιλαϊκών μέτρων που μας πνίγουν. Πρέπει ο λαός να βγει μπροστά να γίνει πρωταγωνιστής όλων των μελλοντικών εξελίξεων και σε τοπικό και σε γενικότερο πολιτικό επίπεδο. Μόνο με οργανωμένο, μαζικό, μαχητικό, αποφασιστικό, λαϊκό κίνημα μπορούμε να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης και ευημερίας του λαού για να ανοιχτεί ο νέος δρόμος ανάπτυξης με φιλολαϊκές προοπτικές ώστε να ικανοποιούνται όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Συνεχίζουμε λοιπόν σταθερά και αισιόδοξα τον αγώνα μας και το νέο έτος 2015 πιο δυναμικά προς κάθε κατεύθυνση, προς κάθε αρχή και με κάθε μέσο.

Αυτή είναι και η ομόφωνη απόφαση που πήρε πρόσφατα το Δ.Σ.  του Συλλόγου μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Φάνης Αντωνάτος

Γενάρης 2015