ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πάλι λίμνες στο Ρέντη μετά τη χθεσινή βροχή.

Eπανερχόμαστε και πάλι στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο που παλαιότερα ήτανε οι εγκαταστάσεις της ΒΙΑΜΥΛ. Με τη χθεσινή βροχή, άνοιξη του 2011, και οι κάτοικοι μέσα στο κέντρο του Ρέντη κυκλοφορούν μέσα στη λάσπη και τις λακούβες. Κάθε πρωί οι γονείς αγανακτούν για το πώς θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό.

Παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρέντη από το 2000 για τη διαμόρφωση του χώρου με πράσινο, πλατεία, πεζοδρόμους, όχι μόνο ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα, αλλά και στην τελευταία συνάντηση που είχε ο σύλλογος των πολυκατοικιών της πρώην ΒΙΑΜΥΛ, νυν συγκρότημα Μίκης Θεοδωράκης, η Δημοτική Αρχή παρέπεμψε τη λύση του προβλήματος μετά το δικαστήριο που προσδιορίζεται για Οκτώβρη (αν γίνει) και αφορά το ρυμοτομικό, τη διαμόρφωση χώρου, βασικά αφορά ζητήματα της ιδιοκτησίας που εγείρει ο Μπολτζής.


Τα ζητήματα συνθηκών ζωής 700 οικογενειών που διαμένουν στο συγκρότημα είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας και το πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα από τη Δημοτική Αρχή δίνει και το πολιτικό της στίγμα. Όταν μάλιστα η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το θέμα στο τεχνικό πρόγραμμα, καμία ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε.


Είναι υπόθεση των κατοίκων  να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής, όπως τους οφείλεται. Μαζί με τα προβλήματα της πλημμύρας και της σκόνης όταν σταματάνε οι βροχές, οι κάτοικοι έχουν θέσει επείγοντα ζητήματα φωτισμού – στα κτίρια με αριθμό 9 έως και 20 δεν βλέπουν για να μπούνε στα σπίτια τους. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως της καθαριότητας και φροντίδας της παιδικής χαράς. Θυμίζουμε ακόμη πως αντίστοιχα προβλήματα με τις πλημμύρες υπάρχουν στις πολυκατοικίες της Αγίας Άννης και στο χώρο γύρω από τις Αρμένικες πολυκατοικίες.

Νίκαια – Ρέντης, 27/4/2011