Τιμή και δόξα στα 100 χρόνια ζωής κι αγώνα της Κοκκινιάς, των ονείρων που θα πάρουν εκδίκηση

synaylia nikaia-11

 

Οι ισχυροί ακατάλυτοι δεσμοί του ΚΚΕ με την 100χρονη πορεία και ζωή της προσφυγομάνας Κοκκινιάς, της Κοκκινιάς της Μάντρας, του Μπλόκου, των αγώνων και των θυσιών επιβεβαιώθηκαν στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο κλειστό γυμναστήριο «Πλάτωνας» της Νίκαιας, που αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, την νεολαία, τους ανθρώπους όλων των ηλικιών που συνέρρευσαν από τις εργατογειτονιές του Πειραιά.

Από εκεί, από την Κοκκινιά της «μνήμης και του αγώνα», τη Κοκκινιά που «δε συγχωρεί» τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα του κεφαλαίου, των Ενώσεων του και των πολιτικών του εκπροσώπων σε βάρος του λαού και των παιδιών του, ο Δημήτρης Κουτσουμπας απεύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, γιατί «Μόνο ο λαός σώσει το λαό με ΚΚΕ δυνατό», όπως διεμήνυε το σύνθημα σε ένα από τα γιγαντοπανό που δέσποζαν στο χώρο, δίνοντας το στίγμα της μεγάλης αυτής πολιτικής - πολιτιστικής εκδήλωσης.

«Α, Κοκκινιά, πώς σμίγουν στα στενά καντούνια σου κουράγιο, λεβεντιά και πίκρα...». Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απαγγελία, από τον ηθοποιό Τάσο Σωτηράκη, του ποιήματος που έγραψε ο Γιάννης Ρίτσος για την ηρωική Κοκκινιά. Αμέσως μετά χαιρέτισε η μαθήτρια Μυρτώ Μάτση, μέλος του ΤΣ Πειραιά της ΚΝΕ (δείτε εδώ video).

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα καλωσόρισε με έναν σύντομο χαιρετισμό ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας της ΤΕ Πειραιά και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ (δείτε εδώ video).

Ακολούθησε συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα, την Βιολέτα Ίκαρη και την Ασπασία Στρατηγού, που ερμήνευσαν τραγούδια της προσφυγιάς σκορπώντας συγκίνηση (δείτε εδώ βίντεο).

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια, καθώς και άλλοι υποψήφιοι του Κόμματος στην Α' και Β' Πειραιώς. Επίσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκαιας Παναγιώτη Κατηφέ.

Δεν θα αφήσουμε να περάσει έτσι το έγκλημα στα Τέμπη

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα:

 

Περισσότερα...

ΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ του ΚΚΕ - Εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Κοκκινιάς

koyts kokkinia afisa-00

 

Οι ΚΟ Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ διοργανώνουν πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Κοκκινιάς, το Σάββατο 11 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο «Πλάτωνας» στη Νίκαια.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα, την Βιολέτα Ίκαρη και την Ασπασία Στρατηγού.

Στο κάλεσμά τους οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο δήμο Νίκαιας – Ρέντη αναφέρουν μεταξύ άλλων: «100 Χρόνια γεμάτα ιστορίες, βάσανα, αγώνες και δόξες του λαού αυτής της πόλης.

Από τον ξεριζωμό, την πρώτη εγκατάσταση των προσφύγων, τον αγώνα για την επιβίωση, στις ηρωικές σελίδες της εθνικής αντίστασης, του ΕΑΜ, της ένδοξης Μάχης της Κοκκινιάς, του ηρωικού Μπλόκου μέχρι και τους αγώνες του σήμερα για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

Ένας τόπος που όλη του η ιστορία δείχνει πως όταν ένας λαός θέλει, δε λογαριάζει τίποτα μπροστά στο δίκιο του. Το ΚΚΕ, με την πρωτοπόρα δράση του, δίνει το δικό του στίγμα στην 100χρονη ιστορία της πόλης.

 

Περισσότερα...

ΚΟ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ - Σε κλίμα μάχης οι συσκέψεις για την οργάνωση της πολιτικής εξόρμησης του Κόμματος στο λαό

psifodeltio-nikaia

 

Σε κλίμα μάχης πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, συσκέψεις - συζητήσεις συστράτευσης και δράσης για την οργάνωση της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ στο λαό, μπροστά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών, από τις Κομματικές Οργανώσεις των Δήμων της Β΄ Πειραιά, (Νίκαια -Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος).

Παρευρέθηκαν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, άλλοι συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ, καθώς και υποψήφιοι στη Β’ Πειραιά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

 

psifodeltio-nikaia2

 

Στο Δήμο Νίκαιας - Ρέντη, την εισηγητική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Χαιρέτισαν ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιά, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας-Ρέντη και ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιά και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Παραβρέθηκαν η βουλευτής Β' Πειραιά και εκ νέου υποψήφια Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Μάκης Τσελέντης, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιά και πρόεδρος του σωματείου ΟΤΑ του Δήμου Κορυδαλλού.

 

Περισσότερα...