Δήλωση στήριξης από τον Γιάννη Παγιασλή οπού παραβρέθηκε στη συγκέντρωση στα Κιλικιανά στον ιστορικό χώρο της Μάντρας της Κοκκινιάς

LaSy-Nikaia-Rendi-Dilosi-Stiriksis-PAGIASLI

*Στην φωτογραφία ο Γιάννης Παγιασλής με τον Παναγιώτη Κατηφέ και υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης

"Με τον Παναγιώτη Κατηφέ στην Κοκκινιά"

«Οι πολλαπλές εκλογές του Μαΐου γίνονται σε μια περίοδο κρίσης και ανακατατάξεων.

Οι δημοτικές εκλογές, όμως, έχουν μια ιδιομορφία. Οι σταθμίσεις γίνονται ανάλογα με τα βιώματα, τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες που ο καθένας βιώνει στον δήμο του.

Όπως μεγάλος αριθμός πολιτών, ο τόπος κατοικίας μου  δεν συμπίπτει με τον Δήμο εκλογικών δικαιωμάτων, ενώ ο τόπος αναφοράς και πρωτοβουλιών είναι ο ενιαίος χώρος Νίκαιας - Κορυδαλλού. Παρότι τυπικά δημότης Κορυδαλλού και στο μέτρο του δυνατού πολίτης του, η Κοκκινιά παραμένει γενέθλιος τόπος: τα πρώτα επτά χρόνια της παιδικής ηλικίας, τέσσερις τάξεις του Δημοτικού, τρία τελευταία  χρόνια του εξατάξιου Γυμνασίου τα έζησα στην Κοκκινιά.

 

Η Κοκκινιά συνδέεται οργανικά με την ιστορική Αριστερά και το ΚΚΕ. Έτσι αναπόδραστα η ιστορία της  οικογενειακής ζωής έχει ανάλογες συσχετίσεις. Η παλιά μονοκατοικία στο Κουτσουκάρι έκρυψε τους Επονίτες και  ο Ν. Κεπέσης ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ φιλοξενήθηκε σε δύσκολες περιόδους. Ο ιστορικός χώρος της Μάντρας, όσο ήταν κρυμμένος στο ιστορικό μισοσκόταδο ως βιοτεχνικός χώρος ,φιλοξένησε τη μικρή οικογενειακή βιοτεχνία μετά το Μπλόκο. Πολύ αργότερα ο Ριζοσπάστης χωρίς κανενός είδους συνεννόηση, ασχολήθηκε με τις λογοτεχνικές μου ανησυχίες.

Δεν ασπάζομαι τις όλες τις θέσεις του ΚΚΕ.

Ωστόσο δεν μπορώ  να αγνοήσω την συνέπεια λόγων και έργων. Ειδικότερα στην περιοχή παραμένει ο μοναδικός χώρος που μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην εγκληματική συμμορία που με τον μανδύα πολιτικού κόμματος έχει ενισχυθεί στην Κοκκινιά. Ταυτόχρονα σε ένα περιβάλλον αδιανόητων, εκκεντρικών ρευστοποιήσεων και ανακατατάξεων στα δημοτικά πράγματα, παραμένει μια σταθερή φωνή ηθικού ελέγχου.

Έτσι σαν παλιός Κοκκινιώτης, με συγκεκριμένες αναφορές δεν έχω άλλη επιλογή παρά να υποστηρίξω τον Παναγιώτη Κατηφέ για την Δημαρχία της Νίκαιας.»