ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ - Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, του Α' γύρου τοπικών εκλογών και τη μάχη του Β' γύρου και τις βουλευτικές εκλογές

kke-1 0Ανακοίνωση εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, του Α' γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και τη μάχη του Β' γύρου και για τις βουλευτικές εκλογές στο τέλος Ιούνη.

Αναλυτικά:

1. Η ΚΕ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τους εκλεγμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές σε δήμους και Περιφέρειες, στην Ευρωβουλή, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να αποτελέσουν το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, για ενδυνάμωση του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην αντεπίθεσή του απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική.

Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν από σήμερα κιόλας, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία, στις σχολές.

Καλούμε το λαό να συνεχίσει να αντιστέκεται στα ψεύτικα διλήμματα «σταθεροποίηση και ανάκαμψη» ή «αποσταθεροποίηση και περιπέτειες», «πίσω - μπροστά», στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, αφού η σταθερότητα και ανάκαμψη θα αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και όχι το λαό. Όλα αυτά θα ενισχυθούν ενόψει των βουλευτικών εκλογών στα τέλη Ιουνίου. Παραμένει πιο επιτακτική σήμερα η ανάγκη για μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές για να μπορέσει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.

Το δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι αν θα συνεχίσει να στηρίζει το δρόμο που μας έφερε έως εδώ, το δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ΕΕ, με ένταση της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας, ή αν θα στηρίξει αποφασιστικά την αντίσταση, την αντεπίθεση, τον αγώνα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για να γίνει οργανωτής και κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, να ικανοποιηθούν σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Περισσότερα...

Σήμερα οι προεκλογικές συγκεντρώσεις με τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

laiki-syspisosi-dimarxoiΣήμερα οι προεκλογικές συγκεντρώσεις με τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή και Χαϊδάρι. 

Συγκεκριμένα:

Στο Χαϊδάρι, στις 8.30 μ.μ., στο Παλατάκι, με ομιλητή τον Μιχάλη Σελέκο.

Στην Πετρούπολη, στις 8 μ.μ., στη Στρογγυλή Πλατεία με ομιλητή τον Βαγγέλη Σίμο.

Στην Καισαριανή, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή, με ομιλητή τον Ηλία Σταμέλο.

Στην Πάτρα, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων, με ομιλητή τον Κώστα Πελετίδη.

Στην Ικαρία, κάλεσμα συσπείρωσης για τη νίκη με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Λαρδά.

 

Περισσότερα...

Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου - Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή 31 Μάη

xaidari-afisa

 

Κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χαϊδαρίου για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση την Παρασκευή 31 Μάη, στις 8.30 μ.μ. στο Παλατάκι.

Θα μιλήσει ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, θα χαιρετίσει η Σεμίνα Διγενή, ενώ θα ακολουθήσει και stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

 

Περισσότερα...

Η ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ–ΡΕΝΤΗ για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών: Σταθερή δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων του λαού!

lslogo

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη  καταγράφεται ως μια σταθερά υψηλή δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων του λαού της πόλης μας, με βάση το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.

Με ποσοστό 13,8% και δύναμη 6 δημοτικών συμβούλων θα είναι μια ισχυρή φωνή λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην Τοπική Διοίκηση.

Χαιρετίζουμε όσους έκαναν το βήμα και ψήφισαν πρώτη φορά τη Λαϊκή Συσπείρωση και δεν υπέκυψαν σε διλλήματα, ταξίματα και ψεύτικους εκβιασμούς. 

Γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο τμήμα της πόλης που μπορεί να μην μας ψήφισε, παρακολουθεί τις θέσεις μας, προβληματίζεται θετικά, αντιλαμβάνεται ότι με αγώνες και διεκδικήσεις μπορούν να διεκδικηθούν λύσεις με τον ίδιο το λαό πρωταγωνιστή και όχι με ανάθεση σε διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η άνοδος της αποχής που έφτασε 50% δεν είναι λύση και σίγουρα δεν τιμώρησε τον σημερινό Δήμαρχο για την ασκούμενη αντιλαϊκή του πολιτική.

Αντικειμενικά και στην Τοπική Διοίκηση δύο στρατηγικές συγκρούονται. Από τη μία η στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν καταστήσει τους Δήμους πεδίο κερδοφορίας μέσα από την ανταποδοτικότητα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις ΣΔΙΤ, την αλλαγή χρήσης γης. Αυτή την στρατηγική υπηρετούν τόσο ο κ. Ιωακειμίδης, όσο και ο κ. Τούντας που έχουν συνδιοικήσει και μαζί έχουν υλοποιήσει αυτή την πολιτική. Γι' αυτό ο κ. Ιωακειμίδης στηρίχτηκε από κοινού από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά και από ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Τούντας από το ΠΑΣΟΚ και ένα τμήμα της ΝΔ, επειδή είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος όπως η πολιτική των κομμάτων που τους στήριξαν.

Στην αντίπερα όχθη είναι η στρατηγική της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων την οποία θα υπηρετήσει η Λαϊκή Συσπείρωση  συνεχίζοντας να παλεύει με το πλαίσιο διεκδικήσεων που κατέθεσε για συζήτηση μέσα στο λαό την προεκλογική περίοδο.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί, στην πρώτη γραμμή των αγώνων για όλα τα προβλήματα του λαού και της πόλης.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι

 της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας Ρέντη

 

 

Περισσότερα...

Μηνύματα στήριξης στη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκαιας - Ρέντη

Δηλώσεις στήριξης στη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκαιας – Ρέντη και στον επικεφαλής της Παναγιώτη Κατηφέ κάνουν ο Χριστόδουλος Αμανατίδης, αντιδήμαρχος Νίκαιας 2003-2010, ο Γιώργος Πρωτόπαπας, πρώην δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος Παιδείας - Πολιτισμού και επικεφαλής της παράταξης «Νίκαια - Πρωτοπορία» και ο Χριστόφορος Κροκίδης, πρώην δημοτικός σύμβουλος.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

 

Περισσότερα...